Κάθε πτυχή της εκπαίδευσης θα επιχειρήσει να εξιχνιάσει το μοναδικό συνέδριο των στελεχών εκπαίδευσης και ανάπτυξης, που πραγματοποιείται στις 25 Μαΐου στην ΟΤΕΑcademy με τίτλο "Maintaining your organization on its development course".

Σε ένα πλούσιο σε περιεχόμενο και case studies συνέδριο, έξι διεθνείς ομιλητές δίνουν λύσεις στα κρισιμότερα ζητήματα που απασχολούν σήμερα τους υπευθύνους εκπαίδευσης και ανάπτυξης.

Κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου είναι ο Harold Stolovitch, πολυβραβευμένος σύμβουλος, ερευνητής, συγγραφέας και καθηγητής. Ο συγγραφέας του Telling Ain’t Training με μια ανατρεπτική παρουσίαση ρίχνει φως στο πώς τα στελέχη training & development μπορούν να αποφύγουν τη σπατάλη πολύτιμου χρόνου και χρήματος σε μη αποδοτικές ενέργειες εκπαίδευσης.

Case studies μεγάλων οργανισμών όπως το Reuters, η Nokia, η Dell και η National Bank of Australia σχετικά με την τεχνική 70:20:10 θα παρουσιάσει ο Charles Jennings,  Global Head of Learning, στο Reuters με σκοπό να δείξει στους επαγγελματίες t&d έξυπνες λύσεις εκμάθησης που προσθέτουν πραγματική αξία στον οργανισμό τους.

Από ένα συνέδριο αφιερωμένο στην εκπαίδευση δεν είναι δυνατόν να απουσιάζει η ανάλυση μιας από τις πιο σημαντικές μεθόδους εκμάθησης του 21ου αιώνα, το e-learning. Η Jane Hart, η οποία εδώ και 25 χρόνια δρα συμβουλευτικά για οργανισμούς που θέλουν να εντάξουν τις νέες τεχνολογίες στο πλαίσιο των προγραμμάτων εκπαίδευσης και ανάπτυξης θα μιλήσει με θέμα: “The Future of E-Learning is Social Learning”.

Τις επιπτώσεις της χρηματοπιστωτικής κρίσης στο executive coaching, στους ίδιους τους coaches αλλά και πώς πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτό το αλλαγμένο πλέον επιχειρησιακό περιβάλλον θα καλύψει ο Denis Sartain, Partner της Our World Group.

O Bernd C. Leygraf, Training Director της Impact αναζητά λύσεις σε ένα ζήτημα που καίει τις επιχειρήσεις: τις συσκέψεις που αντί να βοηθούν τα στελέχη, δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα. Ο ίδιος παρουσιάζει τη μεθοδολογία που μπορεί να οδηγήσει τους οργανισμούς σε ταχύτερη λήψη αποφάσεων, βελτιωμένες σχέσεις, αντιμετώπιση αντιπαραθέσεων και δημιουργία ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος για όλους.

Τέλος, το επίκαιρο θέμα της αποτελεσματικής εκπαίδευσης με μειωμένο κόστος πρόκειται να αναλύσει μέσα από το επιτυχημένο case study της Canon Europe, ο Sean Sinfield European Learning & Development Director της εταιρείας.