«Τεχνητή νοημοσύνη εχθρός ή φίλος;». Αυτό ήταν το θέμα της συζήτησης στο πρόσφατο «Hot Cup» event που διοργάνωσε το TDG (Τhinkdigital Group) για εργαζόμενους και συνεργάτες της εταιρείας από όλες τις χώρες παρουσίας του ομίλου.

Συγκεκριμένα, ομάδα ειδικών σε θέματα ΑΙ συζήτησαν την επίδραση της τεχνητής νοημοσύνης στο εργασιακό περιβάλλον και στη ζωή. O Aviv Sinai, VP R&D & AI Product Expert στην Taboola, ο Αλέξανδρος Αρτίκης, Καθηγητής Τεχνητής Νοημοσύνης στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και Ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», ο Κωνσταντίνος Αμπαζής, Managing Partner της Vesselfront και συγγραφέας της σειράς αστυνομικών βιβλίων «The Machine Murders» και ο Σταύρος Παυλάκης, CTO της BlueGround, μοιράστηκαν τις εμπειρίες και τις αντιλήψεις τους σχετικά με αυτό το θέμα και συζήτησαν με τους ανθρώπους του ομίλου. Επισημαίνεται ότι η εν λόγω εκδήλωση αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος πρωτοβουλιών του TDG γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη.

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι να διευρύνει τους ορίζοντες και τις γνώσεις των ανθρώπων του ομίλου στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και να προσφέρει δεξιότητες για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που ανοίγει αυτή η τεχνολογία.