Την εκπαίδευση στη γλώσσα προγραμματισμού SAP ABAP εντάσσουν στα προγράμματα τους οι Tech Academies της ManpowerGroup Ελλάδας που έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν γνώσεις και δεξιότητες σε απόφοιτους Πληροφορικής και STEM γενικότερα αλλά και σε υφιστάμενους εργαζόμενους εταιρειών στον κλάδο της Τεχνολογίας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε σχετική της ανακοίνωση, προσπαθεί με αυτό το πρόγραμμα να βοηθήσει, μέσω των Tech Academies, τους υποψηφίους/ες να αποκτήσουν, υπό την επίβλεψη πιστοποιημένων SAP Trainers, τεχνικές δεξιότητες και να λάβουν μετά το πέρας της εκπαίδευσης, αναγνώριση ως SAP Certified Associate – Back-End Developer – ABAP Cloud.

Ταυτόχρονα, οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται σε προσωπικές δεξιότητες (soft skills), οι οποίες είναι απαραίτητες για την ένταξή τους σε μια παραγωγική ομάδα (επικοινωνία, συνεργασία, διάδραση με πελάτες και δημιουργία παρουσιάσεων). Στην πράξη, η ManpowerGroup Ελλάδας προσλαμβάνει πτυχιούχους STEM / Πληροφορικής, με στόχο να ενταχθούν στο τελευταίο της SAP ABAP Academy – Program στην Ευρώπη.

Οι εκπαιδευόμενες/ες θα είναι μέρος διεθνών φοιτητικών ομάδων, καθοδηγούμενοι/ες από μια ομάδα SAP Experts, που έχουν εκπαιδευτεί σε Τεχνολογίες SAP και ανάπτυξης σε SAP ABAP. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος οι απόφοιτοι θα έχουν δυνατότητα άμεσης πρόσληψης ως πιστοποιημένοι SAP ABAP Developers, σε κορυφαίες παγκόσμιες εταιρείες στον κλάδο της Πληροφορικής. Παράλληλα η δυνατότητα σχεδιασμού και υλοποίησης Custom Technical Training / Ακαδημίας αποτελεί σημαντικό κομμάτι της στρατηγικής εκπαίδευσης των Tech Academies για τους οργανισμούς «προκειμένου να εκπαιδεύσουν τους υφιστάμενους εργαζόμενούς/ές τους και να βρουν λύσεις ανθρώπινου δυναμικού προσαρμοσμένες στις επιχειρηματικές ανάγκες τους». Επισημαίνεται, τέλος, ότι η έναρξη των Ακαδημιών έχει οριστεί για τις 8 Μαΐου.