Το Tech Academy, ένα πρόγραμμα σπουδών με σκοπό αφενός να προσφέρει την ευκαιρία για ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων και αφετέρου να λειτουργεί ως κόμβος διασύνδεσης με την αγορά εργασίας, εγκαινιάζει η Socialinnov.

Συγκεκριμένα, το εν λόγω πρόγραμμα θα προσφέρει δωρεάν κύκλους σπουδών σε online περιβάλλον, δίνοντας προτεραιότητα σε νέους, γυναίκες, ανέργους και κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, καθώς και σε άτομα με προηγούμενη εμπειρία ή σπουδές στον τομέα της Πληροφορικής, ενώ θα έχει συνολικά πέντε κατευθύνσεις, με τον πρώτο κύκλο να ξεκινά στις 7 Ιουλίου και να αφορά την εκπαίδευση στη διαχείριση συστημάτων (System Administration) και την ψηφιακή ασφάλεια (Cyber Security) και τους επόμενους κύκλους να σχετίζονται με περισσότερους τομείς του software development.

Επιπλέον, μετά την ολοκλήρωση των σεμιναρίων, οι σπουδαστές θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν δωρεάν εξετάσεις, προκειμένου να αποκτήσουν την αναγνωρισμένη πιστοποίηση της Microsoft, Microsoft Technology Associate (MTA), ανάλογα με την πορεία που θα ακολουθήσουν στον κύκλο σπουδών τους.

Παράλληλα, το πρόγραμμα θα παρέχει και συμβουλευτικές υπηρεσίες για την εισαγωγή στην αγορά εργασίας, μέσω webinars, αλλά και διαρκή υποστήριξη στην διαδικασία ανεύρεσης εργασίας. Σημειώνεται, τέλος, ότι το Tech Academy υλοποιείται σε συνεργασία με τη Microsoft Ελλάδας, την Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα, την People For Business και την εφημερίδα «Η Καθημερινή», ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.