Να εστιάσουν περισσότερο στο ανθρώπινο δυναμικό τους και να δώσουν καλύτερους μισθούς στο πλαίσιο της αναπτυξιακής πορείας της οικονομίας κάλεσε τις εταιρείες ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο του Real FM και στην πρωινή εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Η αναφορά προέκυψε στο πλαίσιο ανάλυσης του Αναπληρωτή Υπουργού για την πορεία της οικονομίας, η οποία όπως δείχνουν τα στοιχεία και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει ήδη περάσει σε φάση ισχυρής ανάπτυξης, κάτι που όπως εκτιμά ο ίδιος, θα οδηγήσει σε ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού στην αγορά εργασίας. Όπως είπε, η ανάπτυξη θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα απαιτήσει επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό περισσότερο ποιοτικό και εξειδικευμένο.

Οπότε οι εταιρείες θα πρέπει να επενδύσουν περισσότερο στα στελέχη και στις ανάγκες τους, προσφέροντάς τους επιπλέον κίνητρα παραμονής σε αυτές, με την παροχή καλύτερων μισθών να αποτελεί ένα από αυτά. Σε προηγούμενες συνεντεύξεις του δε, ο Θ. Σκυλακάκης είχε δηλώσει ότι οι αυξήσεις στους μισθούς δεν δίνονται με κάποια υπουργική απόφαση, αλλά προκύπτουν από την οικονομική ανάπτυξη.