«Οι αυξήσεις μισθών έρχονται μέσα από την ανάπτυξη της οικονομίας, την αυξημένη ζήτηση θέσεων εργασίας και την αύξηση της παραγωγικότητας. Σε καμία περίπτωση δεν προκύπτουν από την υπογραφή ενός υπουργού με κάποιο νομοθέτημα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στο Delphi Economic Forum, σε πάνελ για τον ρόλο των επενδύσεων και του Ταμείο Ανάκαμψης στην αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας.

«Η οικονομία θα οδηγήσει η ίδια σε αυξήσεις μισθών, κάτι που ήδη έχει αρχίσει να γίνεται σε κάποιες αγορές που υπάρχει ανάγκη για εξειδικευμένα στελέχη, όπως είναι η αγορά της Πληροφορικής και της Τεχνολογίας» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος εκτιμά ότι η πορεία αυτή θα συνεχιστεί και αναμένει στο εγγύς μέλλον αντίστοιχες αυξήσεις μισθών και σε άλλες αγορές υψηλής ζήτησης.

Μιλώντας δε για το ίδιο θέμα, σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά FM, εκτίμησε ότι η αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας σε συνδυασμό με την αύξηση μισθών που έχει ξεκινήσει σε κάποιες αγορές, θα οδηγήσει και στην αύξηση του κατώτατου μισθού. Όπως είπε δε, «στόχος μας είναι ο κατώτατος μισθός να αφορά όσο το δυνατόν λιγότερους εργαζόμενους, αφού θέλουμε εργαζόμενους που να εξελίσσονται, να επιμορφώνονται και να στοχεύουν σε επαγγελματική ανέλιξη, η οποία θα τους οδηγήσει και σε αυξημένους μισθούς και θα τους απομακρύνει γρήγορα από το επίπεδο του κατώτατου μισθού».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι η ανάπτυξη της οικονομίας και η αύξηση επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων που φέρνει το Ταμείο Ανάκαμψης θα καταστήσει επιτακτική την επιστροφή στην Ελλάδα του υψηλής κατάρτισης ανθρώπινου δυναμικού που έφυγε από τη χώρα τα προηγούμενα χρόνια.