Την ανάγκη αύξησης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα ως απάντηση στην κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας, αλλά και στη διατήρηση ποιοτικού ανθρώπινου δυναμικού επισήμανε μεταξύ άλλων σε ομιλία του ο Θεόφιλος Βασιλειάδης, ιδρυτής και CEO του kariera.gr, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τράπεζας του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού του Athens University of Economics and Business με θέμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός, Τεχνολογία και το Μέλλον της Εργασίας».

«Θα πρέπει οι εργοδότες να πληρώνουμε περισσότερο τους ανθρώπους μας. Δεν μπορεί να μιλάμε για ανάπτυξη και να πληρώνουμε τους μισθούς της κρίσης. Προφανώς πρέπει να βοηθήσει και το κράτος, αλλά και οι ίδιες οι εταιρείες πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι χρειάζεται να πληρώσουμε περισσότερο, αλλιώς θα μας έρθει το great resignation» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θ. Βασιλειάδης.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι δημόσιες τοποθετήσεις επί του συγκεκριμένου θέματος, όλες προς την ίδια κατεύθυνση, όχι μόνο από θεσμικούς φορείς των εργαζομένων και της αγοράς εργασίας, αλλά και από την πολιτική ηγεσία, όπως πρόσφατα από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη, τον Υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Άκη Σκέρτσο κ.α.