Τη νέα διεθνή έρευνα για το σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον ολοκλήρωσε η 451 Research, μέλος της S&P Global Market Intelligence, δίνοντας στη δημοσιότητα κάποια από τα σημαντικότερα ευρήματά της.

Σύμφωνα με την έρευνα, που έχει τίτλο «2022 Thales Access Management Index», μετά από δύο χρόνια πανδημίας, η εμπιστοσύνη στην αντιμετώπιση ορισμένων κινδύνων και απειλών για την ασφάλεια που προκύπτουν από το υβριδικό μοντέλο εργασίας και την τηλεργασία έχει ενισχυθεί για τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς σε όλο τον κόσμο.

Όσον αφορά στην ασφαλή πρόσβαση σε εφαρμογές, δεδομένα και συστήματα, το 84% των επαγγελματιών του κλάδου της πληροφορικής δήλωσε ότι έχει κάποιο βαθμό εμπιστοσύνης στην ικανότητα των υφιστάμενων συστημάτων ασφαλείας πρόσβασης χρήστη να επιτρέπουν ασφαλή και εύκολη τηλεργασία, σε σύγκριση με 56% που ήταν αντίστοιχα το 2021.

Επιπλέον, το 60% δήλωσε ότι φέτος ένοιωσε μεγαλύτερη σιγουριά σε σύγκριση με το μόλις 22% πέρυσι. Η έρευνα «2022 Thales Access Management Index» βασίζεται σε δεδομένα από μια έρευνα σε σχεδόν 2.800 επαγγελματίες ασφαλείας και στελέχη σε περισσότερες από 15 χώρες σε όλο τον κόσμο.