Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα με Ομιλητή τον Dr. Stephen Covey, στο αμφιθέατρο του Κέντρου Τεχνών στο ACS, στις 22 Οκτωβρίου.

Ο S. Covey παρουσίασε το απόσταγμα της πολυετούς του διδασκαλίας και εμπειρίας. Ο ομιλητής, μέσα σε μία περίοδο, όπου η επικαιρότητα κατακλύζεται από τη διεθνή οικονομική κρίση, έδωσε μήνυμα αισιοδοξίας και προσπάθησε να διδάξει τρόπους διεξόδου. Μίλησε για την ηθική της προσωπικότητας που πρέπει να αντικαταστήσει την ηθική της συμπεριφοράς. Μίλησε ακόμα για τη δύναμη των συμπληρωματικών ομάδων.

Στους συμμετέχοντες δόθηκε η δυνατότητα να μάθουν ποια είναι τα «χαρακτηριστικά του αποτελεσματικού ηγέτη», σύμφωνα με τις απόψεις του συνόλου των συνέδρων. Για το σκοπό αυτό, κλήθηκαν να συμπληρώσουν ερωτηματολόγιο που αποτελεί μέρος ερευνητικού έργου που έχει αναλάβει η καθηγήτρια Νάνσυ Παπαλεξανδρή με ειδική ομάδα συνεργατών της από το Τμήμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τη στατιστική ανάλυση των ερωτηματολογίων επιμελήθηκε η εταιρεία Inventive με την επιστημονική επίβλεψη της παραπάνω ομάδας.