Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο ΔΑΪΣ, το «The Big HR Debate», για δεύτερη συνεχή χρονιά, που συνδιοργάνωσαν το Ελληνικό Ινστιτούτο Μάνατζμεντ Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΜΑΔ) της ΕΕΔΕ και το HR Professional της BOUSSIAS.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν η Μαίρη Γεωργιάδου, Πρόεδρος της Δ.Ε. του ΕΙΜΑΔ και ο Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΕΔΕ. Το συνέδριο συντόνιζε η Μιράντα Χατζηϊωάννου, HR Manager της GE Medical Systems. Επίσημος Ομιλητής του συνεδρίου ήταν ο Στέφανος Μάνος, Πρόεδρος Δράσης.

Στο πρώτο πάνελ με συντονιστή τον Ιωάννη Νικολάου, Επίκουρο Καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, συζητήθηκε το θέμα της Σύγχρονης Στρατηγικής Προσέλκυσης και Διατήρησης Ταλέντων. Στο πάνελ συμμετείχαν ο Κων. Λαμπρινόπουλος, ο Δρ. Ιωάννης Καλογεράκης, της JMK Anthropocentric Corporate Training & Develpoment η Δρ. Βενετία Κουσία, Managing Director της ManpowerGroup, ο Αλέξανδρος Φουρλής, Managing Director του kariera.gr και ο Γιώργος Χάρος, Εκτελεστικός Διευθυντής People Solutions του Ομίλου ICAP.

Στο δεύτερο πάνελ με συντονίστρια την Μαρία Βακόλα, Επίκουρη Καθηγήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, συζητήθηκε το θέμα του Rightsizing vs Downsizing. Συμμετείχαν η Ευτυχία Κασελάκη, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Ομίλου της Τράπεζα Πειραιώς με αντικείμενο τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου, η Δρ. Αναστασία Rush, Γενική Διευθύντρια της Hellas EAP, ο Ζώης Σωτηρόπουλος, Partner της PwC, ο Ηλίας Μοσχονάς, Ηuman Resources Director της Vodafone και η Γωγώ Στεργιοπούλου, Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Τέλος, στο τρίτο πάνελ με συντονιστή τον Δημήτρη Παπαθανασίου, Ειδικό Σύμβουλο και Μέλος της Δ.Ε. του ΕΙΜΑΔ, η συζήτηση αφορούσε την Παρακίνηση με πρωτότυπους τρόπους. Συμμετείχαν ο Κώστας Καδής, Διευθύνων Σύμβουλος της COMPACT – Cezanne Software Hellas, η Κατερίνα Τριβυζά, Διευθύνουσα Σύμβουλος της EFG Business Services, ο Πέτρος Έντριτζ, HR Director της Pharmathen International, ο Λεωνίδας Παπαΐωάννου, Senior Manager People and Change της PwC και η Ιωάννα Σταύρου, Operations & HR Manager της Enercon Services.

Ακόμα, στο συνέδριο παρουσιάσθηκε το διεθνές πρόγραμμα Πιστοποίησης Investors in People, από τον David Dale, Operations Director της Investors in People International, ενώ η Μαρίνα Καραστεργίου, Γενική Διευθύντρια της Sprint Integrated Communications, περιέγραψε την εμπειρία της εταιρείας που διευθύνει από την πιστοποίηση αυτή, καθώς και τους τομείς στους οποίους η εταιρεία και οι άνθρωποί της βοηθήθηκαν μέσω του προτύπου.

Το εξαιρετικό αυτό συνέδριο περιελάμβανε ζωηρή συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων σε όλες τις ενότητες. Στις δύσκολες εποχές που περνά η οικονομία και οι επιχειρήσεις, το συνέδριο άνοιξε αυτόν το μεγάλο διάλογο για να προσδιορίσει το σημερινό ρόλο του HR και να βοηθήσει στην ανταλλαγή σχεδίων, γνώσεων και εμπειριών, οι οποίες μπορούν να υποστηρίξουν και να ενισχύσουν τα στελέχη ανθρώπινου δυναμικού.