Στις 14 - 19 Σεπτεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε στο Palm Desert, στην California, για 18η χρονιά το μεγαλύτερο Συνέδριο Ηγεσίας στον κόσμο, αναγνωρισμένο από το περιοδικό Leadership Excellence ως το #1 πρόγραμμα ανάπτυξης Ηγεσίας παγκοσμίως τα τελευταία 7 συναπτά έτη!

Φέτος και για ακόμη μία χρονιά, ο επιχειρηματικός κόσμος έδωσε ισχυρό παρόν με την παρουσία ανώτατων στελεχών μεγάλων ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν οι: Στήβεν Σίρτης, Γενικός Διευθυντής της Kosmocar-Audi, Κωνσταντίνος Μωραϊτάκης, Οικονομικός Διευθυντής της ISS Facility Services, Παναγιώτης Γιαννουλέας, Γενικός Διευθυντής της Angelini Pharma και ο Μιχάλης Μπούσιας, Γενικός Διευθυντής της BOUSSIAS. Από το GILD δεν θα μπορούσαν να λείψουν και φέτος ο κ. Δημήτρης Παπανικητόπουλος, Πρόεδρος της Linkage Greece, και ο Αρτέμης Μυρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Linkage Greece, οι οποίοι για ακόμη μία χρονιά συμμετείχαν ως team leaders και συνέβαλαν με το δικό τους μοναδικό τρόπο στην ανάπτυξη των ηγετικών ικανοτήτων των ομάδων που συντόνιζαν.

Ιστορία
Κατά τα τελευταία 50 χρόνια, ο Phil Harkins και ο Warren Bennis μελέτησαν εκατοντάδες χιλιάδες ηγέτες σε όλο τον κόσμο, σε μια προσπάθεια να προσδιορίσουν τις ιδιότητες που διαφοροποιούν τους μεγάλους ηγέτες. Οι ιδιότητες αυτές αποτελούν το πρότυπο Ηγετικής ικανότητας που είναι η βάση για το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ανάπτυξης Ηγεσίας (GILD). Το GILD, κάθε χρόνο εκπαιδεύει και εμπνέει 500 περίπου Ηγέτες από όλον τον κόσμο ώστε να ξεπερνούν τα συνηθισμένα, να έχουν καλύτερες επιδόσεις, και να συμβάλουν στις ομάδες τους δίνοντας μεγαλύτερη αξία. Ουσιαστικά, τα τελευταία 18 χρόνια, το Global Institute of Leadership Development, παρέχει σε χιλιάδες ηγέτες μια απαράμιλλη μαθησιακή εμπειρία που τους εξοπλίζει και τους δίνει τη δυνατότητα να επιτύχουν πραγματική, προσωπική ανάπτυξη.

Αυτό που κάνει το GILD να λαμβάνει τέτοιους επαίνους, είναι ότι αποτελεί τέχνη και επιστήμη ταυτόχρονα, όπως και η ίδια η Ηγεσία. Δίνει τη δυνατότητα να συνδυάζεται η δοκιμασμένη στο χρόνο έρευνα με τις πιο πρόσφατες και φρέσκες σκέψεις περί Ηγεσίας, από ένα σύνολο εμπειρογνωμόνων παγκοσμίου φήμης. Οι ομιλητές που συμμετέχουν στο GILD είναι ένα μείγμα από τους μεγαλύτερους ηγέτες του κόσμου (CEOs σήμερα και στο παρελθόν, πολιτικοί, ανθρωπιστές), παγκοσμίου φήμης καθηγητές όπως ο Marshall Goldsmith, ο Gary Hamel, o Tom Peters (που εκπροσωπούν τις επιχειρήσεις, τις τέχνες, και την ακαδημαϊκή κοινότητα), και Coaches των εμπειρογνωμόνων και των οργανωτών της ομάδας. Το συνέδριο κλείνει τα τελευταία χρόνια ο Nando Parrado, ως ο κορυφαίος Speaker. Επιπλέον, η αναλογία συμμετεχόντων επιτρέπει μια ποικιλία μαθησιακών μορφών όπως διαλέξεις, εργαστήρια ανάπτυξης δεξιοτήτων, peer learning Sessions, και συνεδρίες one-on-one coaching. Το GILD βασίζεται στο μοντέλο ηγεσίας της Linkage που ονομάζεται High Impact Leadership Model, το οποίο έχει δημιουργηθεί από έρευνα που έχει πραγματοποιήσει ο Warren Bennis σε συνεργασία με τη Linkage (πίνακας).

Ποια είναι η προστιθέμενη αξία της συμμετοχής στο GILD;
Οι συμπεριφορικές αλλαγές που επιτυγχάνονται μέσω της παρακολούθησης του GILD, ενισχύονται μέσα από μία διαρκή επαφή όλων των συμμετεχόντων με την εκπαιδευτική ομάδα και η οποία διαρκεί ένα έτος μετά τη λήξη του συνεδρίου (The Year of Learning). Το Year of Learning είναι μία επιπλέον παροχή που προσφέρει το GILD μέσω του οποίου επιτυγχάνεται η διατηρησιμότητα και η συνεχής ανάπτυξη ηγετικών συμπεριφορών. Προσφέρει αποτελεσματικές και εξαιρετικά πλούσιες πηγές, με πλήρη υποστηρικτικό τρόπο, περιλαμβάνει οδηγούς μάθησης, αποκλειστική πρόσβαση σε άρθρα και έρευνες, πολύτιμες σκέψεις και απόψεις των μεγαλύτερων ηγετικών προσωπικοτήτων.

Σε όλους τους συμμετέχοντες, παρέχεται ανατροφοδότηση εργαλείου ανάπτυξης 360 από έναν προσωπικό Executive Coach για τον καθένα, ο οποίος αναλαμβάνει να μεταφράσει τις νέες ιδέες, σε προστιθέμενης αξίας αλλαγές. Έτσι, δημιουργείται ένα περιβάλλον αφιερωμένο στη μάθηση και την ανάπτυξη, ανάμεσα σε ομόβαθμα στελέχη από όλο τον κόσμο. Στη συνέχεια, oι συμμετέχοντες εργάζονται ως μέρος μιας ομάδας (Learning Team) ώστε να μπορέσουν να συνθέσουν τη γνώση τους από το πρόγραμμα και να συζητήσουν για το πώς θα την εφαρμόσουν στον πραγματικό κόσμο.

GILD 2015: 4-9 Οκτωβρίου 2015 Palm Desert, CA

Πληροφορίες: Linkage Greece, Τζένη Πραγματοπούλου
The Linkage Network Coordinator
S: www.linkagegreece.com, T: 210-8021179