Στις μέρες μας, υπάρχουν πολλά βιβλία προσωπικής ανάπτυξης στο εμπόριο. Όποιος έχει ασχοληθεί εκτενώς με τον συγκεκριμένο τομέα, συνειδητοποιεί ότι τελικά όλα τα βιβλία προσωπικής ανάπτυξης παραθέτουν εργαλεία και στρατηγικές που είναι παρόμοιες.

Ανάλογα με το θέμα και σε ποιους αναγνώστες αναφέρονται, χρησιμοποιούν διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης. Γεγονός είναι ότι παγκοσμίως οι στρατηγικές αλλά και τα εργαλεία προσωπικής ανάπτυξης κινούνται στο ίδιο πλαίσιο.

Ο συγγραφέας Jack Canfield θεωρείται ο Αμερικάνος coach της επιτυχίας. Μπορεί να τον γνωρίζετε από την ταινία ή το βιβλίο «The Secret».  Έχει πουλήσει 125 εκατομμύρια (ναι εκατομμύρια) βιβλία μέσα από το «Chicken Soup for the soul» franchise, το οποίο έχει μεταφραστεί σε 40 γλώσσες, δυστυχώς όχι στα ελληνικά.
Μαζί με την Janet Switzer (συγγραφέα του best seller «Instant Income») έχουν κάνει κάτι πολύ απλό μα και άκρως αποτελεσματικό: συγκέντρωσαν όλες αυτές τις στρατηγικές και τα εργαλεία που κυκλοφορούν στα βιβλία αυτοβελτίωσης.

Σε ένα βιβλίο άκρως ενδιαφέρον και ευανάγνωστο, οι συγγραφείς σε 64 κεφάλαια, βοηθούν τον αναγνώστη αρχικά να κατανοήσει τη στρατηγική ή το εργαλείο.

Στη συνέχεια, με παραδείγματα από την καθημερινότητα επιτυγχάνουν ο αναγνώστης να βρει αναφορές σε προσωπικό επίπεδο με σκοπό να εμπεδώσει σε βάθος τις παραπάνω πρακτικές. Τέλος, παρέχουν τρόπους και κίνητρα, ώστε ο καθένας που θα διαβάσει αυτό το βιβλίο να μπορέσει αποτελεσματικά να το εφαρμόσει στην πράξη.

Το The Success Principles How to get from where you are to where you want to be χωρίζεται σε 6 ενότητες:
α. Οι βασικές αρχές της επιτυχίας,
β. Μεταμορφώνοντας τον εαυτό σου για την επιτυχία,
γ. Χτίζοντας την ομάδα της επιτυχίας,
δ. Δημιουργώντας επιτυχημένες σχέσεις,
ε. Χρήματα και επιτυχία και
στ. Η επιτυχία ξεκινά… Τώρα!

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές αναφορές σε sites με δωρεάν εργαλεία που μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν. Επίσης συστήνεται και άλλη χρήσιμη βιβλιογραφία.

Το «Success Principles» είναι ένα βιβλίο που το διαβάζει κανείς ξανά και ξανά.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί εγχειρίδιο διδασκαλίας, πλέον, σε σχολεία αλλά ακόμα και σε πανεπιστήμια. Σήμερα, που η καθημερινή διαβίωση έχει πολλές προκλήσεις το «Success Principles How to get from where you are to where you want to be» είναι μια πολύ καλή αρχή για να αναζητήσουμε τις λύσεις τους. Καλή ανάγνωση!

The Success Principles: How to get from where you are to where you want to be | Jack Canfield – Janet Switzer, Εκδόσεις: HarperCollins, σελ. 470