Στις 2 Μαρτίου, στο Ωδείο Αθηνών, θα διεξαχθεί, για δεύτερη συνεχή χρονιά, το The Upfront Initiative, το ετήσιο συνέδριο της LiFO και της Tsomokos που ασχολείται με την ισότητα, τη συμπερίληψη, την ποικιλομορφία και την ορατότητα στον εργασιακό χώρο και το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, τη στήριξη του Δήμου Αθηναίων και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Στις φετινές θεματικές περιλαμβάνονται οι γυναίκες σε θέσεις ηγεσίας, ο σεξισμός, ο ηλικιακός ρατσισμός, ιστορίες coming out στο εργασιακό περιβάλλον, η ρευστότητα του φύλου, η προσβασιμότητα στον χώρο εργασίας και η παροχή ίσων ευκαιριών για τα άτομα με αναπηρία.

Παράλληλα, θα βρεθούν στο προσκήνιο βέλτιστες πρακτικές και success stories ενσωμάτωσης και συμπερίληψης, η έννοια του προνομίου εντός των μειονοτικών ομάδων, η νευροδιαφορετικότητα σε συνάρτηση με την εργασία και οι κοινωνικές ανισότητες που διαιωνίζονται παρά τις καλύτερες προθέσεις της πολιτείας και των εταιρειών.