Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την Κινητικότητα των Νέων στην Έρευνα και την Τεχνολογία βράβευσε δώδεκα κορυφαίους Έλληνες, που αποτελούν πρότυπα για τους νέους, όπως οι ίδιοι τους επέλεξαν, μέσα από ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν 3.000 νέοι.

Στην τελετή, που έλαβε χώρα στο Divani Caravel, βραβεύθηκαν ο Ακαδημαϊκός Sir Βασίλειος Μαρκεζίνης, η Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο Μακαριότατος Επίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος. Ιερώνυμος, η παρουσιάστρια της εκπομπής «Με Αγάπη» Μαρί Κυριακού, ο Ακαδημαϊκός Ιωάννης Ηλιόπουλος, ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, ο Διευθυντής του Ευγενίδιου Ιδρύματος Διονύσιος Σιμόπουλος, ο συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, ο τραγουδιστής Γιώργος Νταλάρας και οι Ολυμπιονίκες Πύρρος Δήμας και Βούλα Πατουλίδου.

Θεσμικός Χορηγός της συγκινητικής αυτής βραδιάς ήταν ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ και Mediterranean College. Ο Πρόεδρός του, καθηγητής Σοφοκλής Ξυνής συνεχάρη το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την Κινητικότητα των Νέων στην Έρευνα και την Τεχνολογία για την πρωτοβουλία του να βραβεύσει 12 κορυφαίους Έλληνες στους κρίσιμους καιρούς που διανύουμε. Παράλληλα, προσέφερε τρεις υποτροφίες αξίας 25.000 ευρώ για σπουδές στο Mediterranean College ώστε να ενισχύσει τις δράσεις του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου για την Κινητικότητα των Νέων.