Θετικό κατά 99.956 θέσεις εργασίας, εμφανίζεται το ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων, κατά το ενδεκάμηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου του 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη» του υπουργείου Εργασίας, που δημοσιεύθηκαν.

Αντίθετα, κατά τον μήνα Νοέμβριο, το ισοζύγιο προσλήψεων και απολύσεων ήταν αρνητικό και κυμάνθηκε στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρυσι. Τον Νοέμβριο καταγράφηκαν 20.331 λιγότερες θέσεις εργασίας έναντι 17.214 τον ίδιο μήνα του 2013. Τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας εκτιμούν, ότι η κάμψη της απασχόλησης τον Νοέμβριο είναι εποχική και παρατηρείται σε όλους τους αντίστοιχους μήνες των παρελθόντων ετών. «Τα στοιχεία του ενδεκαμήνου, δείχνουν, ότι οι συνολικές ροές μισθωτής απασχόλησης παρουσιάζουν, αποτελώντας – μαζί το περσινό «υψηλό» των 113.489 θέσεων εργασίας – τις καλύτερες επιδόσεις αντίστοιχων ενδεκαμήνων από το 2001 μέχρι σήμερα, ανέφερε σε δήλωσή του με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.
 
«Θα πρέπει να γίνει κατανοητό» συνεχίζει ο υπουργός Εργασίας «ό,τι η σταθερή βελτίωση η οποία καταγράφεται, δεν ήρθε τυχαία. Οφείλεται τόσο στην επανεκκίνηση της οικονομίας και την ανάκτηση αναπτυξιακών ρυθμών, όσο και στο συγκροτημένο σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας για τη στήριξη της απασχόλησης. Οφείλεται, όμως και σε πολύ μεγάλο βαθμό στη σωρευτική επίδραση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που έχουμε μέχρι σήμερα πραγματοποιήσει». Ο ίδιος ανέφερε πως «και το επόμενο διάστημα, τα αποτελέσματα θα είναι πολύ πιο εμφανή και εντυπωσιακά», υπό την προϋπόθεση όμως, ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για την ανάσχεση της ανεργίας και δεν θα ανακοπεί η νέα τροχιά ανάκαμψης της οικονομίας με πειραματισμούς και πολιτικές ακροβασίες.