Μήνυμα για τη σημερινή Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, έστειλε ο υπουργός Παιδείας, Ευριπίδης Στυλιανίδης, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η εορτή αυτή αποσκοπεί πρωτίστως στην ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη προστασίας και προβολής της πλούσιας γλωσσικής και κατ' επέκταση πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκή έρευνα, το 57% των Ελλήνων μιλάει μία ξένη γλώσσα – ποσοστό που συμπίπτει με τον κοινοτικό μέσον όρο – αλλά μόνο το 19% δύο ξένες γλώσσες. Προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της γλωσσομάθειας των Ελλήνων, το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει και υλοποιεί μια ολοκληρωμένη γλωσσική πολιτική, με κύριους άξονες την διεύρυνση της εκμάθησης ξένων γλωσσών και την παράλληλη υποστήριξη της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας.

Πιο συγκεκριμένα, στα παιδιά το υπουργείο τονίζει ότι φροντίζει να υπάρχει η διδασκαλία περισσοτέρων της μίας ευρωπαϊκών γλωσσών (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά και ιταλικά) ενώ είμαστε από τις πρώτες χώρες που αρχίζει να διδάσκει, πιλοτικά έστω, γλώσσα γειτονικής χώρας, τα τουρκικά, καθώς και τα ρωσικά.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr με με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ