Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα Προοπτικών Απασχόλησης της ManpowerGroup για το 4ο τρίμηνο του 2021, οι Έλληνες εργοδότες αγωνίζονται να βρουν εξειδικευμένα ταλέντα (72%). Προκειμένου, λοιπόν, να προσελκύσουν ταλέντα στις επιχειρήσεις τους, οι Έλληνες εργοδότες προσφέρουν κίνητρα όπως η εκπαίδευση, η ανάπτυξη δεξιοτήτων ή η επαγγελματική καθοδήγηση (55%), τα ευέλικτα ωράρια εργασίας (42%), τον υψηλό μισθό (39%) και τα μπόνους(29%).

Επιπλέον, το 42% των Ελλήνων εργοδοτών σχεδιάζει να υιοθετήσει προγράμματα αναβάθμισης προσωπικών δεξιοτήτων, το 38% να εφαρμόσει προγράμματα ανάπτυξης για μάνατζερς και ανώτερα στελέχη και το 37% να επενδύσει σε προγράμματα αναβάθμισης τεχνικών δεξιοτήτων.

Εντούτοις, βάσει της έρευνας, το μεγαλύτερο εμπόδιο αναφορικά με την αύξηση εφαρμογής προγραμμάτων ανάπτυξης δεξιοτήτων στον οργανισμό είναι τα χρήματα (33%), ο χρόνος (16%) και η πρόσβαση στους κατάλληλους συνεργάτες για αναβάθμιση/ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού (12%). Τέλος, όπως αναφέρεται στην έρευνα, η διακράτηση των ανθρώπων είναι η βέλτιστη οικονομική λύση σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, σε σύγκριση με την διαδικασία πρόσληψης και εκπαίδευσης νέων ανθρώπων, αφού το κόστος της πρόσληψης είναι 25% υψηλότερο σε σχέση με το κόστος της διακράτησης.