Το American College of Greece (ACG) και το ALBA Graduate Business School (ALBA) ανακοινώνουν επίσημα τη στρατηγική τους συμμαχία, η οποία θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός κορυφαίου, διεθνούς εκπαιδευτικού ιδρύματος στην Ελλάδα. Η συμμαχία αυτή έρχεται να θέσει νέα πρότυπα στην ανώτατη εκπαίδευση και να αποτελέσει καταλύτη θετικών αλλαγών για την ελληνική κοινωνία και όχι μόνο.

Η συνεργασία του μεγαλύτερου και πιο ιστορικού αμερικανικού κολεγίου στην Ευρώπη με το πλέον καταξιωμένο ελληνικό κέντρο μεταπτυχιακών σπουδών στη διοίκηση επιχειρήσεων εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο και το Συμβούλιο των Επιτρόπων του ALBA και του ACG αντίστοιχα.

Η συνεργασία τίθεται άμεσα σε ισχύ και ως αποτέλεσμα το ALBA μεταφέρεται στις εγκαταστάσεις του American College of Greece στο κέντρο της Αθήνας (Downtown Campus). Η μετακόμιση θα έχει ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2012.

Στο πλαίσιο της συμμαχίας, το ALBA θα συνεχίσει να προσφέρει τα προγράμματα σπουδών ΜΒΑ και MSc που ήδη παρέχει, ενώ θα συνεχίσει να ασκεί κανονικά και τις υπόλοιπες δραστηριότητές του, υπό την ονομασία ALBA Graduate Business School at The American College of Greece. Το ACG θα συνεχίσει να προσφέρει προπτυχιακά προγράμματα επιχειρηματικών και οικονομικών σπουδών, καθώς και μεταπτυχιακά προγράμματα στις κοινωνικές επιστήμες μέσω του DEREE-The American College of Greece, της σχολής μεταλυκειακών σπουδών του ACG.

Και τα δύο εκπαιδευτικά ιδρύματα, τα οποία είναι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, θα διατηρήσουν όλες τις υπάρχουσες πιστοποιήσεις τους, συμπεριλαμβανομένης της πιστοποίησης NEASC του ACG και των AMBA και EFMD/EPAS του ALBA. Ταυτόχρονα, θα επιδιώξουν από κοινού να αποσπάσουν το «τριπλό χρυσό» ποιότητας στις σπουδές διοίκησης επιχειρήσεων, ξεκινώντας τις διαδικασίες για να λάβουν τις πιστοποιήσεις AACSB και EQUIS.

Και τα δύο ιδρύματα διατηρούν την οργανωτική και ακαδημαϊκή αυτονομία τους, γεγονός που διασφαλίζει την ομαλότερη μετάβαση των φοιτητών, των αποφοίτων και των εταίρων τους στη νέα κατάσταση.

Η συνεργασία του ACG με το ALBA θα δημιουργήσει μια από τις μεγαλύτερες κοινότητες αποφοίτων στην Ελλάδα, με περίπου 37.000 καταξιωμένα μέλη, τα οποία δραστηριοποιούνται σε χιλιάδες επιχειρήσεις και οργανισμούς, καθώς και σε ακαδημαϊκά ιδρύματα και στο δημόσιο βίο. Πολλά από τα μέλη της κοινότητας αποφοίτων των δύο οργανισμών κατέχουν ηγετικές θέσεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη στρατηγική συμμαχία και τα προγράμματα των δύο ιδρυμάτων, μπορείτε να επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.2schoolsunite.com.