Με αφορμή την απονομή των Όσκαρ, δράττομαι της ευκαιρίας να σταθώ σε μία ταινία η οποία ξεχώρισε, θέτοντας 5 υποψηφιότητες και αποσπώντας εντέλει το όσκαρ του Ά ανδρικού ρόλου.

Ο λόγος για τη «Θεωρία των Πάντων» που παρουσιάζει τη βιογραφία του διάσημου θεωρητικού φυσικού της εποχής μας Stephen Hawking, αποδεικνύοντας τη δύναμη της θέλησης και του μυαλού κάτω από οποιεσδήποτε αντίξοες συνθήκες. Ανάμεσα στα έργα που έχει εκπονήσει ο ίδιος ιδιαίτερη θέση κατέχει το βιβλίο εκλαϊκευμένης φυσικής επιστήμης, «Το χρονικό του Χρόνου, στο οποίο πραγματεύεται τη βασική αναζήτηση του ανθρώπου σχετικά με το Σύμπαν και την εικόνα που διαθέτει γι’ αυτό, ενώ επεκτείνεται τόσο στη γενική θεωρία της σχετικότητας (μακροσκοπική δομή του Σύμπαντος) όσο και στην κβαντική μηχανική (φαινόμενα σε εξαιρετικά μικρές κλίμακες). Αν προσπαθήσει κανείς να παρακολουθήσει το «χρονικό» του HR θα εντοπίσει την αρχή του στα Γραφεία Προσωπικού, ένα διαχειριστικό τμήμα της Εργασιακής νομοθεσίας, με αποκλειστική ευθύνη τις προσλήψεις/ αποχωρήσεις και τη μισθοδοσία.

Σήμερα ωστόσο ο ρόλος του HR προσδιορίζεται ως στρατηγικός εταίρος, ενώ επάξια η ΔΑΔ διεκδίκησε και απέκτησε μία ισότιμη θέση στο τραπέζι των αποφάσεων. Η αλλαγή αυτή όμως πραγματοποιήθηκα σταδιακά με το πέρασμα του χρόνου. Ορόσημο της εξέλιξης αποτέλεσε η νέα προσέγγιση και διάσταση που προσέδωσαν στο ανθρώπινο δυναμικό, καθώς δεν αντιμετωπίζονταν πλέον ως ένας συντελεστής της παραγωγικής διαδικασίας, αλλά ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που με την κατάλληλη εκπαίδευση, ανάπτυξη και καθοδήγηση μπορεί να εξασφαλίσει και να απογειώσει την εταιρική απόδοση. Σημαντικά εργαλεία προς την κατεύθυνση αυτή και θετικά συσχετιζόμενα με την κερδοφορία είναι το coaching και το mentoring, όπως θα διαβάσετε και σε επόμενες σελίδες.