Το CSR Hellas υλοποιεί το ευρωπαϊκό πρόγραμμα CEASE για την καταπολέμηση της βίας βάσει φύλου και συνδιοργάνωσε με τους εταίρους του από την Γαλλία και το Βέλγιο την εκδήλωση επίσημης έναρξης του προγράμματος, την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στο Παρίσι, με τη συμμετοχή ανωτάτων στελεχών ευρωπαϊκών επιχειρήσεων που ενώνουν τις δυνάμεις τους για την αντιμετώπιση του φαινομένου μέσω της δημιουργίας ενός υποστηρικτικού εργασιακού περιβάλλοντος.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ενεργά και ελληνικές επιχειρήσεις-μέλη του CSR Hellas που υποστηρίζουν τις δράσεις του προγράμματος. Συγκεκριμένα, η Στέλλα Κοβλακά, Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες (θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ) και ο Ιάκωβος Καργαρώτος, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. της Παπαστράτος, υπέγραψαν τη δήλωση δέσμευσης (Commitment Charter) επιχειρήσεων για ανάληψη δράσης αναφορικά με την καταπολέμηση της βίας βάσει φύλου.

Στο προσεχές διάστημα και άλλες ελληνικές επιχειρήσεις-μέλη του CSR Hellas έχουν ήδη δηλώσει ότι θα υπογράψουν το Commitment Charter. Στόχος του προγράμματος CEASE είναι η ανάδειξη του ρόλου των επιχειρήσεων στην καταπολέμηση της βίας βάσει φύλου, η ενίσχυση των συνεργασιών μεταξύ ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και φορέων και η δημιουργία ενός σχετικού online εκπαιδευτικού εργαλείου για στελέχη επιχειρήσεων.