Η Κατερίνα Βλάχου Γενική Διευθύντρια της εταιρείας και ο Ανδρέας Λιάκος, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού, υποδέχθηκαν το Great Practices Forum και μίλησαν στους συμμετέχοντες για την επιτυχή προσπάθεια της Mondelēz Hellas να προσφέρει μια εξαιρετική «εργασιακή εμπειρία» σε μια εταιρεία η οποία δεν σταματά να αλλάζει.

Ο Α. Λιάκος και η ομάδα του HR έκαναν μια εκτενή αναδρομή των τελευταίων μεγάλων αλλαγών που μεσολάβησαν στο διάστημα 2010-2016: την εξαγορά της CADBURY από την KRAFT, τη δημιουργία της Mondelēz, την απόσπαση του JACOBS και την πορεία προς το νέο σημερινό τρόπο λειτουργίας με το Mondelēz Business Services. Επίσης, ανέπτυξαν τη σημασία του engagement κατά την περίοδο του μετασχηματισμού, και το συνέδεσαν με την προτεραιότητα “Unleash the Potential of People” την οποία εφαρμόζει η Mondelēz Hellas.

Μεταξύ των διαφόρων πρακτικών που εφαρμόζουν, παρουσίασαν εκτενώς και το νέο συστατικό στη συνταγή της μάθησης, το Mondelēz International University. Πρόκειται για το εικονικό πανεπιστήμιο της εταιρείας που προάγει τη δια βίου μάθηση, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, δίνοντας στους εργαζόμενους τη δυνατότητα να πάρουν την ανάπτυξή τους στα χέρια τους. Μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα, a la carte ηλεκτρονικής εκπαίδευσης στην οποία έχει επενδύσει η Mondelēz διεθνώς και δίνει τη δυνατότητα στους προϊσταμένους να προτείνουν στους εργαζόμενους την εκπαίδευση την οποία χρειάζονται, αλλά και στους εργαζόμενους να επιλέγουν τους τομείς τους οποίους πιστεύουν ότι θα τους βοηθήσουν στην εξέλιξή τους.

Η επίσκεψη στη Mondelēz Hellas ολοκληρώθηκε με περιήγηση στους χώρους των γραφείων και έκλεισε με ανταλλαγή απόψεων γύρω από ένα ποτήρι κρασί.