Η PepsiCo υποδέχθηκε την 9η συνάντηση του Great Practices FORUM. Η Αναστασία Μακαριγάκη, Senior HR Director Greater Balkans, Central Europe-SEE Franchise μαζί με τη Ναυσικά Πανούση, HR Senior Manager Greece, Cyprus and HR SC Europe Beverages Category, αφού καλωσόρισαν θερμά τους επισκέπτες στην εταιρεία μίλησαν για την ολιστική προσέγγιση και ανάλυση της στρατηγικής του HR της PepsiCo.

Η εταιρεία παρακολουθώντας όλες τις αλλαγές που παρατηρούνται σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο διεθνώς, έχει καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα σχετικά με τα νέα δεδομένα και πως αυτά επηρεάζουν την λειτουργία του HR. Το New HR Operating Model της εταιρείας στηρίζεται σε έρευνες και μελέτες που έχει διεξάγει η PepsiCo και έχει τεθεί σε εφαρμογή από την προηγούμενη χρονιά. Προκύπτει λοιπόν σήμερα να βρισκόμαστε στο παράδοξο να ζητάμε engagement από τους εργαζόμενους, τη στιγμή που το outsourcing διαδίδεται όλο και περισσότερο, η εκπαίδευση έχει τοπικό χαρακτήρα τη στιγμή που ζητάμε από τους εργαζόμενους διεθνή διαθεσιμότητα, τυποποιούμε διαδικασίες τη στιγμή που επιδιώκουμε εγρήγορση στις αλλαγές, επιδιώκουμε δικαιοσύνη στις αμοιβές τη στιγμή που θέλουμε να διαφοροποιήσουμε τους εργαζόμενους.

Μέσα σε αυτά τα καινούργια δεδομένα παρουσιάσθηκε ο νέος στρατηγικός ρόλος του HR όπως τον αντιλαμβάνεται η PepsiCo και πως αυτός εφαρμόζεται στη καθημερινότητα. Στη συνέχεια όσοι είχαν διαθέσιμο χρόνο πήραν μέρος σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ξενάγηση στο εργοστάσιο το οποίο βρισκόταν εν πλήρη λειτουργία. Σημειώνεται ότι η επόμενη συνάντηση του Great Practices Forum, θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της NESTLÉ Hellas στις 12 Απριλίου με οικοδέσποινα την Πολυξένη Κιούρη, Διευθύντρια του Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας.