Η Δρ. Maria Manuel Mira Godinho, Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Πορτογαλίας παρέλαβε ειδικό βραβείο από το Ίδρυμα ECDL και την ECDL Portugal, ως αναγνώριση για την 10ετή προσπάθεια προώθησης της πιστοποίησης των δεξιοτήτων στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών στα στελέχη του Υπουργείου.

Το βραβείο παρέδωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ιδρύματος ECDL Damien O’Sullivan, ο οποίος βρέθηκε στην Πορτογαλία αποκλειστικά για την τελετή του εορτασμού της 10ης επετείου από την υπογραφή της συνεργασίας των δύο φορέων.

Κατά την αποδοχή του βραβείου, η Γενική Γραμματέας Δρ. Maria Manuel Godinho τόνισε τη σημασία της πιστοποίησης των ψηφιακών δεξιοτήτων για τους υπαλλήλους του υπουργείου, σχέδιο στο οποίο συμμετείχαν περίπου 1.600 άτομα ενώ ο αριθμός των εξετάσεων ξεπέρασε τις 15.000 και επισήμανε ακόμη, ότι δεσμεύεται πλήρως για τη συνέχεια της διαδικασίας πιστοποίησης ECDL στο Υπουργείο.

Ο Βύρων Νικολαΐδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου PEOPLECERT, θυγατρική του οποίου είναι η ECDL Portugal, τόνισε τη σπουδαιότητα παρόμοιων πρωτοβουλιών, όπου η Πολιτεία προωθεί την ισότιμη πρόσβαση όλων στην Κοινωνία της Γνώσης και στις νέες τεχνολογίες και επανέλαβε τη δέσμευση του Ομίλου να στηρίζει τέτοιες προσπάθειες σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται.