Ξυπνώντας το πρωί και έχοντας μια διαφορετική οπτική στα πράγματα, μπορούμε να πετύχουμε οτιδήποτε βάλουμε στο μυαλό μας.
Έχει παρατηρηθεί πως οι άνθρωποι και μάλιστα οι ηγέτες των επιχειρήσεων έχουν την τάση να εμπνέονται από κάτι σε κάποια φάση της ζωής τους. Αυτό το κάτι γίνεται τελικά όραμα, το όραμα γίνεται σκοπός και ξεκινάει το λεγόμενο στα αγγλικά «affirmation», που ο ανθρώπινος εγκέφαλος επαναπρογραμματίζεται με σκοπό να επιτύχει το αρχικό όραμα.

Πόσοι από εμάς θα θέλαμε μέσα από τη λεγόμενη «κλειδαρότρυπα» να δούμε τι κάνει ο Elon Musk, τι έκανε ο Steve Jobs, ποιες ήταν οι συνήθειες που τους έκαναν τόσο επιτυχημένους με διάρκεια στον χρόνο; Με λίγα λόγια, ποια ήταν η ρουτίνα που τους ενέπνεε σε καθημερινό επίπεδο, κάνοντάς τους ικανούς να έχουν υψηλές επιχειρησιακές αποδόσεις και εσωτερική ηρεμία, προκειμένου το όραμά τους να συνεχίζει να παίρνει σάρκα και οστά;

«Το κλάμπ των 5 π.μ.» είναι ένα βιβλίο- μανιφέστο μιας καλύτερης ζωής με διαύγεια, ηρεμία, προσωπικό χρόνο, εξέλιξη και ανάπτυξη της επαγγελματικής απόδοσης. Ο αναγνώστης θα συναντήσει τον εαυτό του σε κάποιο στάδιο της επαγγελματικής του ζωής. Η ιστορία του αφορά δύο αγνώστους που προσπαθούν να βρουν τον δρόμο τους. Συναντούν τυχαία έναν εκκεντρικό μεγιστάνα, ο οποίος γίνεται ο κρυφός τους μέντορας και τους καθοδηγεί.

Ο δρόμος για την ατομική ευτυχία, ηρεμία και επαγγελματική αριστεία δεν έχει κάποια πολύ συγκεκριμένη μυστική συνταγή, σαν να φτιάχνεις δηλαδή ένα γλυκό, που αν ακολουθήσεις τη σωστή δοσολογία θα βγει το σωστό αποτέλεσμα. Ο συγγραφέας, σεβόμενος την ατομικότητα των αναγνωστών του, αναγνωρίζει και εμπνέει προς μια λογική, που ο κάθε αναγνώστης- ηγέτης μπορεί να θέσει σε εφαρμογή από την επόμενη κιόλας μέρα και να την προσαρμόσει στις ανάγκες του, ξεκινώντας με το πρωινό του ξύπνημα και άμεσα να δει θετικά αποτελέσματα στην ψυχολογία του, τη συνολική του υγεία και ευεξία και την επαγγελματική απόδοση του ίδιου και των ομάδων που διοικεί.