Η αεροναυπηγική κοινοπραξία Boeing ανήγγειλε, ότι έως το 2013 θα διακοπεί η λειτουργία παραγωγικής μονάδας της που βρίσκεται στο Ουΐτσιτα στο Κάνσας η οποία απασχολεί 2.160 εργαζομένους.

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο εργοστάσιο κατασκευάζονται τα καταδιωκτικά-βομβαρδιστικά B52, αλλά και το ειδικό αεροσκάφος για ανεφοδιασμό εν πτήσει, το 767 International Cargo. Η κοινοπραξία σε ανακοίνωση της τονίζει ότι «μελέτησε τις τωρινές, αλλά και τις μελλοντικές συνθήκες λειτουργίας της αγοράς, με γνώμονα την ανταγωνιστικότητά της κοινοπραξίας.

Επίσης, ελήφθη υπόψη ο καλύτερος τρόπος της άμεσης εξυπηρέτησης των αναγκών της πελατείας». Πάντως η Boeing δεν αναφέρθηκε, σε κανέναν αριθμό απολύσεων. «Μερικοί εργαζόμενοί μας θα μετατεθούν σε άλλα εργοστάσιά μας, είναι πρόωρο να δηλώσουμε, τώρα, πόσοι θα είναι αυτοί. Θα το γνωρίζουμε αυτό μετά από την παρέλευση μερικών μηνών»,αναφέρει η ανακοίνωση της Boeing.

«Πάντως, δεν υπάρχει αντικείμενο εργασίας ώστε να συντηρηθεί σε λειτουργία η μονάδα στο Ουΐτσιτα, μετά τον κύκλο εργασιών που αυτή είχε την τελευταία πενταετία», τονίζεται τέλος στην ανακοίνωση της Boeing.