Η MSD βραβεύτηκε από τον Οργανισμό Great Place to Work ως Best Work Place 2015, για τα ανθρωποκεντρικά προγράμματα που εφαρμόζει για τη βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος των εργαζομένων της.

Η MSD οδηγεί τις εξελίξεις στην υγεία, βελτιώνει τις ζωές των ανθρώπων, ξεκινώντας από τους δικούς της ανθρώπους. Η ανάδειξη μας στην 4η θέση δείχνει ότι οι προσπάθειες μας για τη δημιουργία ενός ιδανικού περιβάλλοντος προσανατολισμένου στις επαγγελματικές και προσωπικές ανάγκες των εργαζομένων της, αναγνωρίζονται και επαινούνται από τον Οργανισμό. Το 2014 βελτιώσαμε τα σημεία που μας υπέδειξαν οι άνθρωποι μας, αναπτύσσοντας καινοτόμες υπηρεσίες για μια καλύτερη ποιότητα ζωής εντός και εκτός γραφείου. Η αναγνώριση από τον Οργανισμό Great Place to Work, μας χαροποιεί γιατί σημαίνει ότι είμαστε στο σωστό δρόμο και δεσμευόμαστε να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη των εργαζομένων μας.

Τα οφέλη των εργαζόμενων της MSD Hellas
Μεταξύ των παροχών της εταιρείας προς όλους τους εργαζόμενους, περιλαμβάνονται: πρόγραμμα ασφάλισης ζωής και υγείας, συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, ετήσιο check-up, κάλυψη ετήσιας συνδρομής γυμναστηρίου, επιπλέον εταιρικές ημέρες αδείας, δώρο γάμου και γέννησης τέκνου, ελαστικό ωράριο εργασίας, 100% χρηματική αποζημίωση για τις 3 πρώτες ημέρες ασθενείας και πρόσβαση σε e Learning με ευρεία θεματολογία. Η MSD έχει υιοθετήσει επιπλέον καινοτόμες πρακτικές στο επαγγελματικό περιβάλλον, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργαζομένων της για μεγαλύτερη ευεξία, ισορροπία προσωπικής – επαγγελματικής ζωής και συντροφικότητα.

Για το σκοπό αυτό, δημιουργήθηκε μια διατμηματική ομάδα και ένα νέο εσωτερικό πρόγραμμα, που έφερε νέα πνοή στην εταιρεία. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την προσφορά πρωινού στο γραφείο, και συνεχίστηκε με πιλάτες, διαιτολόγο αλλά και υπηρεσίες υποδοχής όπως καθαριστήριο, επιδιόρθωση ρούχων και υποδημάτων, πλύσιμο αυτοκινήτου κ.τλ. Στην εταιρεία υπάρχουν ατομικά πλάνα εξέλιξης για κάθε εργαζόμενο, παρέχονται τα κατάλληλα εργαλεία εκπαίδευσης και προσωπικής ανάπτυξης, ενώ έχει δημιουργηθεί και ο θεσμός του «υπαλλήλου του μήνα» επιβραβεύοντας τις καλύτερες πρακτικές και συμπεριφορές του μήνα.

Η εταιρεία έχει ενώσει τους εργαζόμενους της στο κοινό όραμα προσφοράς και όλοι συμμετέχουν σε ενέργειες εθελοντισμού. Οι άνθρωποί μας προσφέρουν εθελοντικές υπηρεσίες στο Χαμόγελο του Παιδιού και στο Ορφανοτροφείο του Βόλου και μέσα από τη συλλογική εργασία και προσφορά, χτίζουμε συλλογικές μνήμες, βιώνουμε στην πράξη το όραμα μας για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων. Τέλος, φροντίζουμε να διατηρούμε μια ξεκάθαρη, σταθερή, ανοικτή και ειλικρινή επικοινωνία και χτίζουμε τις ενέργειες μας ακούγοντας πρώτα από όλα τους ανθρώπους μας. Ο ίδιος ο Γενικός μας Διευθυντής, κ. Haseeb Ahmad έχει συνομιλήσει με όλο το προσωπικό στο πλαίσιο των μηνιαίων «Breakfast with MD».