Το Institute For the Future (IFF) του Πανεπιστημίου Λευκωσίας εντάσσεται στην πρωτοβουλία της R3 για την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών και λύσεων στη νεοσύστατη πλατφόρμα της, Corda Blockchain.

Το Corda είναι μια επιχειρηματική πλατφόρμα blockchain που εξαλείφει τις δαπανηρές τριβές στις επιχειρηματικές συναλλαγές, επιτρέποντας στα ιδρύματα να πραγματοποιούν απευθείας συναλλαγές με έξυπνα συμβόλαια (smart contracts), διασφαλίζοντας παράλληλα τα υψηλότερα επίπεδα ιδιωτικότητας και ασφάλειας. Οι στόχοι της συνεργασίας μεταξύ της R3 και του IFF περιλαμβάνουν την από κοινού έρευνα και συμβολή στον ανοικτό κώδικα λογισμικού της Corda, τη δημιουργία υλικού επαγγελματικής πιστοποίησης και τη συνδιοργάνωση Corda Bootcamps.

Το πρώτο κοινό bootcamp θα διοργανωθεί στο Decentralized 2019, την ετήσια σειρά συνεδρίων blockchain του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Οκτωβρίου – 1 Νοεμβρίου 2019 στην Αθήνα. Το bootcamp θα είναι ένα ολοήμερο συνέδριο για όσους επιθυμούν να μάθουν τις βασικές πληροφορίες για την πλατφόρμα Corda Blockchain και να αρχίσουν να αναπτύσσουν το δικό τους CorDapp.