Το πρώτο κοινωνικό ΚΕΠ, το οποίο θα πληροφορεί τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους ασφαλισμένους και τους εργαζομένους για θέματα που αφορούν τη σύνταξη και την απασχόληση, ξεκίνησε τη λειτουργία του στο ισόγειο του υπουργείου Εργασίας.

Το ΚΕΠ λειτουργεί στην οδό Πειραιώς 40, ενώ ένα δεύτερο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στην οδό Σταδίου. Με τις δομές αυτές θα συνδεθούν και τα πρώτα 6 δημοτικά ΚΕΠ (που επίσης θα ασχολούνται με τα εργασιακά και το Ασφαλιστικό), ενώ οι ενδιαφερόμενοι, εκτός από τη φυσική τους παρουσία, θα μπορούν να αναζητούν απαντήσεις -έπειτα από 2 ή 3 ημέρες- τηλεφωνικά ή με ηλεκτρονικό μήνυμα (mail).

Το όλο πρόγραμμα έχει ονομαστεί «ΙΡΙΔΑ» και αφορά πληροφορίες σχετικά με την αμοιβή της εργασίας, τα χρονικά όρια, την προστασία της μητρότητας, τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, την ενημέρωση και καθοδήγηση των πολιτών που αντιμετωπίζουν εργατικές διαφορές με εργοδότες. Επίσης, θα προσφέρουν ενημέρωση και καθοδήγηση σχετικά με τους χρόνους ασφάλισης, τη διαδοχική ασφάλιση, τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

«Η πληροφορία, η ενημέρωση, η στήριξη είναι βασικά κοινωνικά δικαιώματα», ανέφερε η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη κατά τα εγκαίνια του ΚΕΠ, για να τονίσει ότι «στόχος μας είναι να καλύψουμε σταδιακά όλες τις ανάγκες του πολίτη για ενημέρωση και υποστήριξη».

Πηγή: enet.gr