Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και του HELEXPO Forum, το Women on Top διοργανώνει το 4ο Inclusivity Lounge, με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας Φύλων.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το Inclusivity Lounge θα αποτελέσει χώρο συνάντησης, σκέψης, ανταλλαγής ιδεών και δικτύωσης, γύρω από την ευρύτερη θεματική της έμφυλης ισότητας και του πώς αυτή σχετίζεται με την οικοδόμηση μιας βιώσιμης και συμπεριληπτικής οικονομίας.

«Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να τεθούν τα θέματα της ισότητας, της βιωσιμότητας και της συμπεριληπτικής ανάπτυξης στην καρδιά της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, μιας από τις σημαντικότερες πλατφόρμες συνάντησης και ανταλλαγής τεχνογνωσίας, σε μια κρίσιμη στιγμή για τη βιωσιμότητα, την ενεργειακή μετάβαση και την ισότιμη οικονομική ανάκαμψη» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ομιλήτριες και ομιλητές από το χώρο της πολιτικής, της έρευνας και των επιχειρήσεων, από όλο τον κόσμο, θα αναλύσουν θεματικές όπως οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης για τις γυναίκες στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο, ο ρόλος των γυναικών στην οικοδόμηση μιας στρατηγικής αειφορίας και η ένταξη της διάστασης του φύλου στην ενεργειακή μετάβαση και τις πρωτοβουλίες βιωσιμότητας σε όλο τον κόσμο.