Στην εκδήλωση του Reload Greece «RG Challenge17 Dragons’ Den final pitch» που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο Shard του Λονδίνου την Πέμπτη 6 Ιουλίου, 10 νεοφυείς επιχειρήσεις παρουσίασαν τα επιχειρηματικά τους σχέδια μπροστά σε κοινό επενδυτών και ένα διεθνές ακροατήριο.

Οι δέκα ομάδες με προέλευση το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα επεδίωξαν να αυξήσουν τον πρώτο γύρο των επένδυσης με ποσά της τάξεως των 50-250 χιλιάδων λιρών. Η Επιτροπή αξιολόγησε τις παρουσιάσεις λαμβάνοντας υπόψιν την επιχειρηματική ιδέα, την ομάδα, την «παράμετρο Reload Greece», το επιχειρηματικό μοντέλο και το ύψος της επένδυσης που ζήτησαν.

Νικήτρια αναδείχθηκε το Workathlon, μια νέα λύση για τις προσλήψεις σε ξενοδοχεία. Παράλληλα, το ακροατήριο επέλεξε το Pushme για το βραβείο του Ακροατηρίου. Το Pushme παρέχει ηλεκτρική ενέργεια τους στόλους ποδηλάτων των επιχειρήσεων delivery.

Η Γενική Διευθύντρια του Reload Greece, Έφη Κυρτάτα, ανέφερε: «Πιστεύουμε ότι το κλειδί για την ανάκαμψη της Ελλάδας είναι να δοθεί η δυνατότητα στους νέους στην Ελλάδα να αναπτύξουν εξωστρεφείς επιχειρήσεις που μπορούν να ανταγωνιστούν στο διεθνές τοπίο».