Το Top Employers Institute ανακοίνωσε τους 23 κορυφαίους εργοδότες στην Ελλάδα για το 2024, οι οποίοι διακρίνονται για τις καλές πρακτικές τους στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, συνεισφέροντας στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που προάγει την ανάπτυξη και την ευημερία των εργαζομένων.

Τις συνολικά 23 επιχειρήσεις που αναδείχθηκαν ως Κορυφαίοι Εργοδότες στην Ελλάδα για το 2024 ανακοίνωσε το Top Employers Institute. Συγκεκριμένα, μετά από τη διαδικασία αξιολόγησης των πρακτικών ανθρώπινου δυναμικού, το Διεθνές Ινστιτούτο ανέδειξε ως Κορυφαίους Εργοδότες για το 2024 στη χώρα μας τις εταιρείες NNT Data Greece, ΑΒ Βασιλόπουλος, Johnson & Johnson MedTech, Chiesi Hellas, EY Greece, Groupama Ασφαλιστική, Huawei Technologies, EDP Renewables Greece, Uni-Pharma & InterMed, ΟΠΑΠ, Jysk, Perfetti Van Melle Hellas, Coca- Cola Τρία Έψιλον, Servier Helllas, Novartis Hellas, British American Tobacco (BAT) Hellas, PepsiCo Hellas, Papastratos, JTI Greece, Lidl Greece, Vodafone Greece, L’Oreal Hellas και NN Hellas. Από τις παραπάνω εταιρείες, αξίζει να σημειωθεί ότι οι NNT Data, Chiesi, Huawei Technologies, EDP Renewables, Perfetti Van Melle, Novartis, ΒΑΤ, PepsiCo, Papastratos, JTI, Lidl και NN διακρίθηκαν και ως Κορυφαίοι Εργοδότες στην Ευρώπη, ενώ οι NNT Data, BAT, PepsiCo, Papastratos και JTI αναδείχθηκαν και σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΙΚΗΤΩΝ
Lili Zigoslu, CEO, JTI Hellas
«Αυτή η σημαντική διάκριση αναγνωρίζει ότι οι άνθρωποί μας βρίσκονται στο επίκεντρο όλων των δράσεων και προσπαθειών μας και αποδεικνύει στην πράξη την πρόοδο που έχουμε επιτύχει και συνεχίζουμε να σημειώνουμε στη βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντός μας, φροντίζοντας για την ευημερία των εργαζομένων μας και εστιάζοντας ιδιαίτερα στη συμπερίληψη της διαφορετικότητας, την ισότητα και την ένταξη. Η κατάκτηση του βραβείου Top Employer επί 12 συνεχή χρόνια στην Ελλάδα, μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους και παράλληλα ισχυροποιεί την JTI Hellas ως ελκυστικό εργασιακό προορισμό και ισχυρό πόλο προσέλκυσης και διατήρησης κορυφαίων ταλέντων».

Νάντια Αναγνώστου, HR Manager, PepsiCo Hellas
«Νιώθουμε πολύ περήφανοι για την 9η συνεχόμενη διάκριση της PepsiCo Hellas ως Top Employer! Η διάκριση αυτή μας δίνει την ώθηση να επενδύουμε ακόμα περισσότερο στο ανθρώπινο δυναμικό μας και να γινόμαστε ακόμα καλύτεροι σε όλους τους τομείς. Να ανεβάζουμε όλο και πιο ψηλά τον πήχη και να παλεύουμε με κάθε τρόπο, για να κατακτήσουμε τον στόχο μας στηρίζοντας τη διαφορετικότητα, την ομαδικότητα και τις καινοτόμες ιδέες. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους της PepsiCo Hellas και στον καθένα ξεχωριστά, που στηρίζουν το όραμα μας».

Λώρα Αναστασοπούλου, Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού, NN Hellas
«Οι βέλτιστες εργασιακές συνθήκες, η ευημερία των εργαζομένων μας, η δημιουργία ενός συμπεριληπτικού περιβάλλοντος είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που μας οδηγούν, για 6η συνεχή χρονιά, να λαμβάνουμε αυτή τη διάκριση. Δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε δίπλα στους ανθρώπους μας για να φροντίζουν ό,τι έχει πραγματικά σημασία για εκείνους.

Μαρίνα Βέργου, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού, Groupama Ασφαλιστική
«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι και γιορτάζουμε για τη σημαντική αυτή διάκριση, η οποία αποτελεί αναγνώριση της διαρκούς μας προσπάθειας να οικοδομήσουμε μία οργανωσιακή κουλτούρα που θέτει τους ανθρώπους μας στο επίκεντρο και αποτελεί το μόνο μακροπρόθεσμα βιώσιμο συγκριτικό πλεονέκτημα. Σκοπός μας είναι η επένδυση σε ένα εργασιακό περιβάλλον στο οποίο οι άνθρωποί μας μπορούν να εξελίσσονται και να αναπτύσσουν τις ικανότητές τους για να υλοποιήσουν τους στόχους τους, σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, ενδυναμώνοντας περαιτέρω τις αξίες της διαφορετικότητας και της ενσωμάτωσης. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια, με συνέπεια, στοχεύοντας στην ευημερία των ανθρώπων μας και δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για πρόοδο και επιτυχία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους της Groupama Ασφαλιστικής που υποστηρίζουν και επιβεβαιώνουν καθημερινά τη δέσμευσή μας “Σίγουρα δίπλα σας”».

Αλεξάνδρα Βέτσικα, Head of Human Resources & Administrative Affairs, Chiesi Hellas
«H συμμετοχή μας για 3η συνεχόμενη χρονιά στο Top Employer Certification μάς κινητροδοτεί να θέτουμε τολμηρούς στόχους και να γινόμαστε καλύτεροι, έχοντας το βλέμμα μας στραμμένο στο μέλλον. Ακολουθώντας το πλάνο μετασχηματισμού μας, κύριοι άξονες μας το 2023 ήταν η Διαχείριση του Ανθρώπινου Δυναμικού (People Strategy), σε πλήρη ταύτιση με την Επιχειρηματική Στρατηγική (Business Strategy), η ψηφιοποίηση όλων των βημάτων της εργασιακής ζωής, η εστίαση στην εξασφάλιση καλύτερης Εμπειρίας Πελάτη/Εργαζόμενου, το ανθρώπινο περιβάλλον εργασίας που οδηγεί σε προσωπική ευεξία και ισορροπία, η ενίσχυση της Διαφορετικότητας & Συμπερίληψης με ιδιαίτερη έμφαση στη Γυναικεία Ενδυνάμωση, καθώς και η συνεπής επιβράβευση και αναγνώριση των Ανθρώπων μας και παράλληλα, των Ομαδικών Έργων που οδηγούν στην αριστεία. Ιδιαίτερα στοιχεία που μας ισχυροποίησαν και ενίσχυσαν τη βαθμολογία μας (+3.77% σε σχέση με το TopEmployer2024 benchmark) είναι η μεθοδική έμφαση που δίνουμε σε συστήματα Ηθικής Διακυβέρνησης και Βιωσιμότητας, η παρακολούθηση δεικτών εφαρμογής των Αξιών μας στην καθημερινότητά μας, το μοντέλο ταπεινής και Ανθρώπινης Ηγεσίας που υιοθετήσαμε, καθώς και οι δράσεις ομαδικής ενδυνάμωσης. Η Φροντίδα των Ανθρώπων μας αποτελεί δέσμευση για εμάς στην Chiesi Hellas!».

Εύα Γεωργίου, HR Director, L’Oréal Hellas
«Είμαστε πολύ υπερήφανοι που η L’Oréal Hellas διακρίνεται για 6η συνεχόμενη χρονιά, κερδίζοντας τον τίτλο του Top Employer 2024. Η πιστοποίηση αυτή επιβεβαιώνει την προσήλωσή μας στη συνεχή ανάπτυξη των ταλέντων και των ικανοτήτων των ανθρώπων μας μέσω της συνεχούς εκπαίδευσης και κατάρτισης, των ευκαιριών σταδιοδρομίας, της αξιολόγησης και της εφαρμογής των καλύτερων πρακτικών παγκοσμίως για ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον συμπερίληψης που μας εμπνέει να εξελισσόμαστε διαρκώς. Συνεχίζουμε να επενδύουμε στους ανθρώπους μας και στις μοναδικές δυνατότητες που τους κάνουν να ξεχωρίζουν».

Νικολέτα Κολομπούρδα, CHRO & Member of the Board, Lidl Hellas
«Η πιστοποίησή της Lidl Ελλάς για 8η συνεχόμενη ως Top Employer 2024, αποτελεί επιβεβαίωση της δέσμευσής μας για την εξασφάλιση ενός εργασιακού περιβάλλοντος όπου οι άνθρωποί μας αναπτύσσονται και ακολουθούν τη δική τους επιτυχημένη πορεία. Μαθαίνουμε μαζί τους, εξελισσόμαστε μαζί τους, πετυχαίνουμε τους στόχους μας μαζί. Το δικό μας success story γράφεται “μαζί” με την μεγάλη μας ομάδα».

Νίκος Λαβίδας, Brand President,|ΑΒ Βασιλόπουλος
«Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι άνθρωποί μας βρίσκονται στο επίκεντρο των ενεργειών μας και είναι αναπόσπαστο κομμάτι και βασικός πυλώνας κάθε στρατηγικής μας απόφασης. Η αναγνώρισή μας ως «Κορυφαίος Εργοδότης» μας γεμίζει υπερηφάνεια και αποτελεί μια πολύ σημαντική επιβράβευση για τη δέσμευσή μας όσον αφορά στη διασφάλιση ενός εξαιρετικού εργασιακού περιβάλλοντος. Ταυτόχρονα, μας δίνει πολύ ισχυρό κίνητρο, ώστε να συνεχίσουμε όλες και όλοι μαζί να δίνουμε καθημερινά τον καλύτερό μας εαυτό για να κάνουμε τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων μας, των πελατών μας, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες και όλους τους συναδέλφους για τη σπουδαία συμβολή τους σε αυτή την άκρως τιμητική διάκριση».

Κωνσταντίνα Μπάρκα, People & Culture Director Greece & Cyprus, Coca Cola HBC
«Για 5η συνεχόμενη χρονιά, η εταιρεία μας βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους εργοδότες της χώρας, σύμφωνα με την αξιολόγηση του διεθνώς καταξιωμένου θεσμού “Top Employers Institute”. Νιώθουμε μεγάλη χαρά και περηφάνια για τη διάκριση της εταιρεία μας, ως Κορυφαίου Εργοδότη | Top Employer2024, την ανώτατη διάκριση που μπορεί να λάβει μια εταιρεία για το εργασιακό περιβάλλον και την κουλτούρα της. Η συγκεκριμένη διάκριση αποτελεί επιβεβαίωση της σταθερής δέσμευσης της εταιρείας μας να παρέχει ένα περιβάλλον εργασίας, όπου η καινοτομία, η εξέλιξη και η ανάληψη πρωτοβουλιών αποτελούν προτεραιότητα, δίνοντας πρόσφορο έδαφος στην απελευθέρωση της δημιουργικότητας των ανθρώπων μας. Πρωταρχικός μας στόχος είναι η φροντίδα των ανθρώπων μας, και να χτίζουμε μία κουλτούρα εμπιστοσύνης και αποδοχής, ενισχύοντας τη διαφορετικότητα και την συμπερίληψη. Μαζί με τους ανθρώπους μας θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε και να παρέχουμε σήμερα το εργασιακό περιβάλλον του αύριο».

Γιώργος Παπαδημητρίου, Διευθύνων Σύμβουλος ΕΥ Ελλάδος
«Είμαστε υπερήφανοι για αυτή τη διάκριση, που μας απονέμεται για 2η συνεχόμενη χρονιά. Η ΕΥ Ελλάδος είναι σήμερα η μεγαλύτερη και η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία επαγγελματικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, και αυτό το οφείλει στους ανθρώπους της, που καθημερινά κερδίζουν την εμπιστοσύνη των πελατών μας και της αγοράς, μέσα από τις υψηλού επιπέδου και προστιθέμενης αξίας υπηρεσίες που προσφέρουν. Πιστοί στη δέσμευσή μας για τη δημιουργία ενός καλύτερου εργασιακού κόσμου, αναπτύσσουμε, μέρα με τη μέρα, ένα περιβάλλον εργασίας που ενθαρρύνει τους ανθρώπους μας να εξελίσσονται και να αναπτύσσουν τις ικανότητές τους, για να υλοποιήσουν τα όνειρα και τους στόχους τους, σε αρμονία με την προσωπική εξέλιξή τους και την οικογενειακή τους ζωή. Η διάκριση αυτή, αποτελεί αναγνώριση των προσπαθειών μας και μάς δίνει ακόμη περισσότερη δύναμη και όρεξη να συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση, θέτοντας σταθερά την ευημερία των ανθρώπων μας στο επίκεντρο της στρατηγικής μας».

Μαρία Πατακιούτη, Director, People & Culture, EU, SE Cluster, Philip Morris International
«Η διάκρισή μας ως Κορυφαίου Εργοδότη για το 2024 για 10η συνεχή χρονιά, μας γεμίζει υπερηφάνεια και χαρά εις… τριπλούν, καθώς η αναγνώριση δεν περιορίστηκε εντός συνόρων. Πέραν της βράβευσής μας στην Ελλάδα, η Παπαστράτος διακρίθηκε, επίσης, ως Top Employer σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Το γεγονός ότι η τριπλή βράβευση προέρχεται από έναν ανεξάρτητο και διεθνούς κύρους οργανισμό, όπως το Top Employers Institute, ενισχύει τη θέληση όλων μας στο Τμήμα People & Culture, αλλά και της εταιρείας συνολικά, να βελτιώνουμε τη δουλειά μας. Παπαστράτος σημαίνει ο Άνθρωπος στην κορυφή. Κάθε διάκριση αποτελεί για εμάς δέσμευση ότι κάθε χρόνο θα δημιουργούμε όλο και ευνοϊκότερες προϋποθέσεις για την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη των ανθρώπων μας. Σε ένα περιβάλλον διαλόγου, συμπερίληψης και ίσης πρόσβασης σε εργαλεία και τεχνολογίες που αναβαθμίζουν τις δεξιότητές τους και αναδεικνύουν τα ταλέντα τους. Με αμοιβαία εμπιστοσύνη και σεβασμό στην ισορροπία μεταξύ επαγγελματικού και προσωπικού χρόνου. Και πάντοτε #prostokalytero».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Το Ινστιτούτο Top Employers είναι μία παγκόσμια αρχή που αναγνωρίζει την αριστεία στις πολιτικές με επίκεντρο τον άνθρωπο. Το πρόγραμμα του Ινστιτούτου Top Employers πιστοποιεί οργανισμούς με βάση τη συμμετοχή και τα αποτελέσματα της Έρευνας Βέλτιστων Πρακτικών στον τομέα του Ανθρώπινου Δυναμικού. Η διαδικασία της πιστοποίησης πραγματοποιείται μέσα από ενδελεχή έρευνα και εκτεταμένη και απαιτητική αξιολόγηση που πραγματοποιούν πιστοποιημένοι ελεγκτές σε πλήθος κρίσιμων θεμάτων που σχετίζονται με τις πρακτικές ανθρώπινου δυναμικού, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται η Στρατηγική που θέτει στο επίκεντρό της τον Άνθρωπο, το Εργασιακό Περιβάλλον, η Προσέλκυση Ταλέντων, η Διαφορετικότητα, η Ισότητα και η Συμπερίληψη η Ευημερία και άλλα. Το Ινστιτούτο Top Employers, που ιδρύθηκε πριν από περισσότερα από 30 χρόνια, έχει πιστοποιήσει 2.300 οργανισμούς σε 121 χώρες. Οι Top Employers επιδρούν θετικά στις ζωές περισσότερων από 12 εκατομμύρια εργαζομένων παγκοσμίως.