Μόλις το 8% των εργαζομένων σχεδιάζει να αναζητήσει καινούργια εργασία στην αρχή του 2023, σύμφωνα με τη νέα έρευνα της Totaljobs, με δείγμα πάνω από 2.000 εργαζόμενους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ειδικότερα, βάσει της έρευνα, το 31% των εργαζομένων σχεδιάζει να βρει νέα εργασία κάποια στιγμή μέσα στο 2023, αριθμός σημαντικά μειωμένος σε σχέση με το 89% που είχε καταγραφεί προ διετίας, ενώ το 32% δηλώνει ότι ανησυχεί περισσότερο σήμερα για την ασφάλεια της εργασίας του απ’ ότι κατά την περίοδο της πανδημίας.

Επιπρόσθετα, το 62% τόνισε ότι, υπό το πρίσμα του αυξημένου κόστους ζωής, είναι περισσότερο πιθανό να αγνοήσει μία αγγελία εργασίας η οποία δεν αναφέρει το ύψος των αποδοχών, με ένα 68% να υπογραμμίζει ότι είναι πιο πιθανό να προσέξει, πλέον, τα προνόμια που αναγράφονται και το 52% να ενδιαφέρεται περισσότερο για την απόδοση της εταιρείας.

Επιπλέον, η έρευνα δείχνει ότι το 74% των συμμετεχόντων ανησυχεί για την οικονομική του κατάσταση, ενώ για όσους αναζητούν εργασία εντός του 2023, το νούμερο ένα κίνητρο αποτελεί ο υψηλότερος μισθός (57%) και ακολουθούν η έλλειψη ικανοποίησης από τον υπάρχοντα ρόλο (39%), η αναζήτηση καλύτερου work-life balance (33%) και η εύρεση καλύτερων ευκαιριών για εκπαίδευση και ανάπτυξη (25%). Τέλος, το 25% των εργαζομένων σημείωσε ότι αναμένει οι εργοδότες να προσφέρουν περισσότερες ευέλικτες επιλογές εργασίας, με ένα 16% να επιθυμεί την αποκλειστική εξ αποστάσεως εργασία.