Πρόγραμμα μακροχρόνιας άδειας τριών ετών, με καταβολή μέρους των αποδοχών θέτει σε εφαρμογή η Τράπεζα Πειραιώς, προκειμένου να συγκρατήσει το μισθολογικό κόστος.

Η συμμετοχή σε αυτό είναι εθελοντική και προβλέπεται η καταβολή 40% τα δύο πρώτα χρόνια και 50% τον τρίτο χρόνο, με ανάλογη κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών. «Συνεκτιμώντας την οικονομική συγκυρία θεωρούμε ότι η παρέμβαση της Τράπεζας Πειραιώς είναι θετική. Εκτιμούμε ότι η κίνηση αυτή, για την οποία είχαμε λάβει γνώση από την πρώτη στιγμή προστατεύει τις θέσεις εργασίας από τη μία και από την άλλη ότι θα εξυπηρετήσει τους εργαζόμενους που θέλουν την άδεια για λόγους εκπαιδευτικούς ή μητρότητας» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς Γιάννης Κάκκας.

Πρόσθεσε πως οι εργαζόμενοι μετά τη λήξη της άδειας θα μπορούν να επιστρέψουν στη θέση τους ή σε ανάλογη θέση αν προκύψουν αλλαγές στην τράπεζα. Το πρόγραμμα απευθύνεται στους 5.049 εργαζόμενους στην Τράπεζα Πειραιώς και στους 1.611 εργαζόμενους στις θυγατρικές του Ομίλου στην Ελλάδα και σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον. Η διοίκηση της τράπεζας εκτιμά ότι ακόμη και με μικρή συμμετοχή των εργαζομένων στο πρόγραμμα, μπορούν να εξοικονομηθούν αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ