Πακέτα «workation» ξεκίνησε να προσφέρει η TUI, δίνοντας στους πελάτες της την ευκαιρία να συνδυάσουν την εργασία με τις διακοπές στο εξωτερικό. Αναλυτικότερα, τα εν λόγω πακέτα διατίθενται σε περισσότερα από 30 ξενοδοχεία all inclusive, τα οποία έχουν επιλεγεί με κριτήριο ότι προσφέρουν χώρο στο γραφείο, καλό Wi-Fi και μπαλκόνι ή βεράντα, με τις τιμές να ξεκινούν από 1.049£ για δεκαπενθήμερο, 1.349 £ για τρεις εβδομάδες και 1.799 για τέσσερις εβδομάδες, ενώ οι δραστηριότητες που προσφέρονται περιλαμβάνουν γιόγκα, κλαμπ τένις, τένις και περιποιήσεις σπα, αλλά και παιδικά κλαμπ.

Σημειώνεται ότι η κίνηση έρχεται μετά την έναρξη της πολιτικής της TUI για «εργασία από οπουδήποτε», προσφέροντας στους εργαζόμενους μια ευέλικτη προσέγγιση εργασίας. Σύμφωνα, πάντως, και με νέα έρευνα που διεξήγαγε η TUI, το 52% του συνόλου των εργαζομένων σε γραφεία θα καλωσόριζε την ευκαιρία για συνδυασμό διακοπών με εργασία, καθώς πιστεύει ότι ένα τέτοιο μοντέλο θα τους έκανε πιο ευτυχισμένους και καλύτερους στην εργασία τους.

Επισημαίνεται, τέλος, πως ο tour operator πραγματοποιεί διαγωνισμό που προσφέρει σε έναν νικητή την ευκαιρία να δοκιμάσει ένα workation και να μοιραστεί τις απόψεις του, με το έπαθλο να περιλαμβάνει διαμονή 7 διανυκτερεύσεων για 2 άτομα σε ξενοδοχείο του προγράμματος, σε all-inclusive βάση, με πτήσεις και μεταφορές. (Πηγή: Hotel & Restaurant)