Με αφορμή τη Διεθνή «Ημέρα της Γυναίκας» στις 8 Μαρτίου, η Uber ανακοίνωσε την υποστήριξή της για 2η συνεχόμενη χρονιά στην οργάνωση Women On Top. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, το 2023 η Uber κάλυψε το 70% των μετακινήσεων που χρειάστηκαν τα μέλη του Women Οn Top, εστιάζοντας στη μεταφορά των μελών της ομάδας με στόχο την συγκέντρωση πόρων, σε μεταφορές ομιλητών και ομιλητριών με ειδικές ανάγκες με άνεση και ασφάλεια, καθώς και στην μεταφορά ατόμων προς και από προγράμματα υποστήριξης του οργανισμού.

Η σχετική ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Το 2023, η εταιρεία κατάφερε να έχει μια σύνθεση Διοικητικού Συμβουλίου που να αποτελείται κατά 40% από γυναίκες, τη στιγμή που ο μέσος όρος των εταιρειών που συμπεριλαμβάνονται στον S&P 500, έχουν Διοικητικά Συμβούλια με μόλις 32% των μελών τους να είναι γυναίκες. Ακόμη, η εταιρεία έχει καθιερώσει μια σειρά πρωτοβουλιών για τους εργαζομένους της, με στόχο την ενίσχυση των γυναικών στον χώρο της εργασίας και της ηγεσίας. Αποκορύφωμα για αυτές τις πρωτοβουλίες, αποτελεί ο Μάρτιος, ο μήνας που η Uber έχει θεσπίσει ως “Μήνα της Ιστορίας των Γυναικών”».

Στις γυναίκες εργαζόμενες αφιερωμένος ο Μάρτιος
Μέσα στο διάστημα αυτού του μήνα, επιτυχημένες γυναίκες μοιράζονται το ταξίδι της προσωπικής τους νίκης και στρατηγικές για την επίτευξη της επαγγελματικής επιτυχίας, μέσα από ομιλίες τύπου Ted-Talks, αναδεικνύοντας δύσκολα θέματα όπως η γονεϊκότητα σε συνάρτηση με την εργασία.

Παράλληλα, πραγματοποιούνται εργαστήρια για την ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων όπως η διαμόρφωση της προσωπικής αφήγησης και η αυτοπροώθηση, αλλά και συζητήσεις με γυναίκες που βρίσκονται σε υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις όπως η Oona King – Chief Diversity & Inclusion Officer της Uber που έχει γίνει διεθνώς γνωστή για το ρόλο της στην ανανέωση της νομοθεσίας ενάντια στις διακρίσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Uber σημείωσε αύξηση 35% στον αριθμό των οδηγών που είναι γυναίκες σε σύγκριση με το 2023. Πλέον, το 8% του συνολικού αριθμού των οδηγών της Uber στην Ελλάδα είναι γυναίκες, ποσοστό που αντιστοιχεί σχεδόν σε μία οδηγό στους δέκα.