Η Allianz Partners και η Uber ξεκίνησαν συνεργασία κατά την οποία η Allianz Partners θα παρέχει προστασία και ασφάλεια σε ανεξάρτητους οδηγούς και ταχυμεταφορείς που συνεργάζονται με την Uber και την Uber Eats σε 23 ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας για την Uber. Η κάλυψη περιλαμβάνει διάφορες πληρωμές αποζημίωσης για απώλεια εισοδήματος σε περίπτωση ατυχημάτων κατά τη διαδρομή, τραυματισμού ή νοσηλείας.

Επιπλέον, οι ενεργοί συνεργάτες της Uber απολαμβάνουν σημαντικά προνόμια εκτός ταξιδιού, για παράδειγμα αναρρωτική άδεια μετ’ αποδοχών έως και 15 ημέρες, πληρωμές μητρότητας και πατρότητας και αποζημιώσεις για απώλεια χρόνου λόγω παρουσίας στο δικαστήριο.

Το πρόγραμμα Προστασίας Συνεργατών, το οποίο εισήχθη για πρώτη φορά στον κλάδο από την Uber το 2017, έχει σχεδιαστεί για να καλύψει ειδικά τις ανάγκες ανεξάρτητων οδηγών και ταχυμεταφορέων, οι οποίοι χρησιμοποιούν την εφαρμογή Uber για πρόσβαση σε ευέλικτες ευκαιρίες απασχόλησης. Είναι δωρεάν και διατίθεται αυτόματα σε όλους τους ανεξάρτητους συνεργάτες που πληρούν τα αντίστοιχα κριτήρια καταλληλόλητας της Uber, ενώ όλα τα έξοδα καλύπτονται από την εταιρεία.