Οι Ελένη Κόλλια, Σωτηρία Πάτρα, Ελευθερία Τζιμογιάννη και Βιργινία Τσίντζουρα, managers της UCI, μιλούν για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στον εργασιακό χώρο και αποκαλύπτουν τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν την εταιρεία ως Best Workplace for Women.

HR Professional: Ποιο θεωρείτε ότι είναι το κυριότερο χαρακτηριστικό ή πρακτική της UCI που συνέβαλε στην αναγνώρισή της ως «Great Place to Work» και «Best Workplace for Women»;

Σωτηρία Πάτρα, Head of Governance, AML & Compliance: Βρισκόμαστε στις αρχές του 2024 και ακόμα υφίστανται διακρίσεις μεταξύ των ανθρώπων. Αυτές οι διακρίσεις, που αφορούν στην προέλευση από διαφορετικές κουλτούρες, το χρώμα του δέρματος, την θρησκεία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό και -βεβαίως- το φύλο, αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και της αγοράς εργασίας. Έχω την χαρά και την τύχη να εργάζομαι σε μία εταιρεία που δεν υπάρχουν ανισότητες στην μεταχείριση των δύο φύλων. Το κύριο χαρακτηριστικό της UCI είναι η διάχυτη αρχή των «ίσων ευκαιριών» για όλους. Είναι συστηματική πρακτική της εταιρείας να αναγνωρίζει και να σέβεται τη διαφορετικότητά του ανθρώπινου δυναμικού της και να επιδιώκει την προαγωγή του. Η υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας αποτελεί μία φυσική συνέχεια αυτής της φιλοσοφίας, αλλά και μία έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσης της. Στην UCI, οι ευκαιρίες, η αντιμετώπιση και οι προσδοκίες, δεν διαφέρουν μεταξύ των συναδέλφων, ανεξαρτήτως φύλου. Για εμάς, η σκληρή δουλειά, οι φιλοδοξίες, η συνεργασία, το πείσμα για αυτοβελτίωση, δεν έχουν φύλο. Οι αξίες του ανθρώπου δεν καθορίζονται από το φύλο του. Κατά την άποψή μου, η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει κάποιος στον επαγγελματικό τομέα είναι η διατήρηση μιας ισορροπημένης σχέσης μεταξύ της εργασίας και της προσωπικής ζωής, ειδικά όταν προστίθενται πρόσθετες ευθύνες, όπως η μητρότητα, σε ένα ήδη απαιτητικό επαγγελματικό ρόλο. Είμαι ιδιαίτερα περήφανη που ανήκω σε ένα εργασιακό περιβάλλον που με υποστηρίζει και με ενθαρρύνει να ακμάζω και να αισθάνομαι παραγωγική καθημερινά.
Βιργινία Τσίντζουρα, Loan Administration Manager: Το κύριο χαρακτηριστικό της UCI είναι η δέσμευσή της για τη δημιουργία ενός φιλικού, ισότιμου και εποικοδομητικού περιβάλλοντος για τις γυναίκες. Η UCI προσφέρει ίσες ευκαιρίες, υποστηρίζει την επαγγελματική ανέλιξη και προάγει την ισότητα στον χώρο εργασίας. Αυτό είναι ένα σημαντικό επίτευγμα, που αντικατοπτρίζει την προοδευτική κουλτούρα και τις αξίες της εταιρείας.
Ελευθερία Τζιμογιάννη, REO Curing Manager: Η UCI αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως φύλου, ισότιμα, με σεβασμό και υποστήριξη. Ως γυναίκες, αισθανόμαστε έμπρακτα ότι εργαζόμαστε σε ένα δίκαιο περιβάλλον, με ίσες ευκαιρίες ανέλιξης και χωρίς αποκλεισμούς. Η UCI μάς ενθαρρύνει και μάς ενδυναμώνει για την ανάδειξη των δεξιοτήτων μας, την προσωπική και επαγγελματική μας ανάπτυξη, την κατάκτηση των επαγγελματικών μας στόχων και την εξέλιξή μας σε θέσεις ευθύνης.
Ελένη Κόλλια, Financial & Administration Manager: Η ευέλικτη εργασία, το ενδιαφέρον και η φροντίδα που δείχνει προς το ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και το συναισθηματικά υγιές εργασιακό περιβάλλον, είναι τρία από τα κύρια χαρακτηριστικά που κατατάσσουν την UCI ως Great Place to Work & Best workplace για γυναίκες. Αυτά τα κριτήρια δημιουργούν στις γυναίκες εργαζόμενες θετικές εργασιακές εμπειρίες, καθώς καθιστούν ευκολότερο τον συνδυασμό των πολλαπλών ρόλων που έχουν στην σύγχρονη κοινωνία. Επιπλέον, η UCI, όχι μόνο εξασφαλίζει στην γυναίκα εργαζόμενη την ευελιξία που χρειάζεται ώστε να μπορεί ταυτόχρονα να καλύπτει και τους υπόλοιπους ρόλους της, αλλά ταυτόχρονα αξιολογεί δίκαια το ανθρώπινο δυναμικό της και δίνει ίσες ευκαιρίες ανέλιξης σε άνδρες και γυναίκες. Όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα περιβάλλον που ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης για τις γυναίκες, προσδίδοντας ένα ισχυρή κίνητρο για να επιθυμούν να συνεχίσουν τη σταδιοδρομία τους στην εταιρεία.

Ποιες είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζετε ως γυναίκες managers στον επαγγελματικό χώρο;

Ε. Κ.: Οι προκλήσεις της γυναίκας manager δεν διαφέρουν από αυτές του άνδρα. Ανεξαρτήτως φύλου, το σημερινό περιβάλλον των επιχειρήσεων παρουσιάζει συνεχείς αλλαγές και προκλήσεις που απαιτούν να βρισκόμαστε σε συνεχή ετοιμότητα, να επανατοποθετούμε και προσαρμόζουμε τις στρατηγικές μας. Ωστόσο ο χρηματοπιστωτικός κλάδος παραμένει μέχρι και σήμερα ανδροκρατούμενος, με αποτέλεσμα η ανέλιξη των γυναικών σε υψηλές διοικητικές θέσεις να παραμένει πρόκληση για τις εταιρίες που το πετυχαίνουν. Η UCI αποτελεί εξαίρεση στον κλάδο, καθώς έχει εμπιστευτεί γυναίκες σε υψηλές διοικητικές θέσεις, αποδεικνύοντας ότι δίνει ίσες ευκαιρίες ανέλιξης και στα δύο φύλα.
Β. Τ.: Ως γυναίκες managers αντιμετωπίζουμε μία σειρά από προκλήσεις στον επαγγελματικό χώρο. Ορισμένες από αυτές περιλαμβάνουν τις κοινωνικές προκαταλήψεις, την μισθολογική ανισότητα, την έλλειψη εκπροσώπησης, τις ενδοοικογενειακές υποχρεώσεις, τις επικοινωνιακές δυσκολίες κ.ά. Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την εξάλειψη αυτών των προκλήσεων και να προωθούμε την ισότητα στον επαγγελματικό χώρο.

Τι θα συμβουλεύατε μία νέα γυναίκα που ξεκινά τώρα την επαγγελματική της καριέρα; Υπάρχουν διαφορές από τότε που κάνατε εσείς τα πρώτα σας βήματα;

E. T.: Αρχικά, είναι σημαντικό να επιλέξει ένα αντικείμενο που προσελκύει το ενδιαφέρον της και την εμπνέει, από το οποίο επιθυμεί να αντλήσει γνώσεις και να εξελιχθεί μέσα από αυτό. Θα τη συμβούλευα να αναζητήσει ένα εργασιακό περιβάλλον που θα την αντιμετωπίσει με σεβασμό, θα της προσφέρει υποστήριξη και θα τη βοηθήσει να αποκτήσει νέες δεξιότητες και προοπτικές. Στα πρώτα βήματά της, μία νέα γυναίκα συχνά καλείται να αντιμετωπίσει δύσκολες συμπεριφορές, στερεότυπα και προκαταλήψεις, ως προς την εμπειρία αλλά και το φύλο της. Πολλές γυναίκες αποθαρρύνονται από τα παραπάνω, ενώ άλλες αναγκάζονται να ανακαλύψουν μηχανισμούς, ώστε να αντιμετωπίζουν και να απαντούν σε τέτοιες συμπεριφορές. Η ενίσχυση μίας κουλτούρας όπου δεν θα είναι ανεκτή η υποτίμηση και η αδικία εις βάρος των γυναικών, είναι περισσότερο από αναγκαία.
Ε. Κ.: Ανεξαρτήτως του φύλου, σε κάθε νέο εργαζόμενο που ξεκινά τώρα την καριέρα του θα έλεγα ότι σημαντικό ρόλο παίζουν η σκληρή δουλειά, η συνέπεια και η συνεχής απόκτηση γνώσεων στον τομέα του. Αυτά τα τρία χαρακτηριστικά οδηγούν σε μία επιτυχημένη καριέρα. Επιπλέον, η δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης με τους συναδέλφους και συνεργάτες, αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό πυλώνα στην δημιουργία επιτυχημένης καριέρας.