Τα 300 χρόνια θα μπορούσε να φτάσει ο χρόνος που θα απαιτηθεί για την επίτευξη πλήρους ισότητας των φύλων εφόσον συνεχιστεί ο τρέχων ρυθμός προόδου, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε από το UN Women και το UN Department of Economic and Social Affairs (UN DESA). Αναλυτικότερα, η εν λόγω μελέτη αποκαλύπτει πώς οι ανισότητες μεταξύ των φύλων επιδεινώνονται λόγω των «διαδοχικών» παγκόσμιων κρίσεων, σε συνδυασμό με τις αντιδράσεις κατά της σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας και των δικαιωμάτων των γυναικών.

Ως εκ τούτου, οι χώρες δεν αναμένεται ότι θα καταφέρουν να πετύχουν τον σχετικό στόχο έως την προθεσμία του 2030. «Αυτό είναι ένα σημείο καμπής για τα δικαιώματα των γυναικών και την ισότητα των φύλων καθώς πλησιάζουμε στα μισά του δρόμου για το 2030. Είναι κρίσιμο να συσπειρωθούμε τώρα για να επενδύσουμε και να ανακτήσουμε και να επιταχύνουμε την πρόοδο.

Όσο περισσότερο χρόνο κάνουμε για να αντιστρέψουμε αυτήν την τάση, τόσο περισσότερο θα μας κοστίσει σε όλους» ανέφερε σχετικά η Sima Bahous, Εκτελεστική Διευθύντρια του UN Women. Τέλος, η έκθεση Gender Snapshot 2022 δείχνει πώς η συνεργασία και οι επενδύσεις είναι απαραίτητες για να επανέλθει ο κόσμος στην απαραίτητη τροχιά.