Οι μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού έχουν γίνει ιδιαίτερα ελκυστικές τα τελευταία χρόνια, καθόσον ο ευρύτερος επιχειρηματικός κόσμος έχει συνειδητοποιήσει στην πράξη τη σημασία της σωστής διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού στην επιβίωση και ευημερία μιας επιχείρησης.

Στην Ελληνική και Διεθνή αγορά, υπάρχουν πολλά Πανεπιστήμια και Κολλέγια, κρατικά και ιδιωτικά, που προσφέρουν σχετικές μεταπτυχιακές σπουδές και πολλές φορές η σωστή επιλογή δεν είναι εύκολη, ιδιαίτερα αν λάβει κανείς υπόψιν του την επένδυση σε χρόνο, προσπάθεια και οικονομικούς πόρους που απαιτούνται.

Μία επιλογή, ωστόσο, που ξεχωρίζει, για τους λόγους που θα αναφερθούν παρακάτω, είναι το Μεταπτυχιακό MSc in Strategic HRM στο ALBA Graduate Business School at The American College of Greece.

Διεθνής αναγνώριση/πιστοποίηση:

  • Είναι το μόνο μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού στην Ελλάδα που έχει αξιολογηθεί και πιστοποιηθεί από το διεθνή ανεξάρτητο φορέα αξιολόγησης ακαδημαϊκών προγραμμάτων EFMD (European Foundation for Quality Management, EPAS accreditation – Βρυξέλλες, Ευρώπη). Επίσης, έχει πιστοποιηθεί και από το NEASC (New England Association of Schools and Colleges, ΗΠΑ)
  • το Society for Human Resource Management (SHRM – www.shrm.org), ο μεγαλύτερος επαγγελματικός σύνδεσμος στελεχών ανθρωπίνου δυναμικού, αναγνωρίζει επίσημα ότι το ακαδημαϊκό μας πρόγραμμα είναι πλήρως ευθυγραμμισμένο με τις οδηγίες και πρότυπα που έχει εκδώσει για μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού.

Ποιότητα εκπαιδευτικού προσωπικού
Οι καθηγητές του προγράμματος, μόνιμοι και επισκέπτες, είναι καταξιωμένοι στο χώρο τους διεθνώς, με σπουδές και εμπειρία στα καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής.

Θεωρία και πράξη αρμονικά συνδεδεμένα
Οι φοιτητές μας λαμβάνουν όλες τις θεωρητικές γνώσεις που πρέπει να διαθέτει ένα στέλεχος στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού και παράλληλα αναπτύσσουν σχετικές δεξιότητες και ικανότητες μέσω πρακτικών εργαστηρίων (workshops) που το ALBA προσφέρει σε συνεργασία με την κορυφαία στο χώρο συμβουλευτική εταιρεία Korn Ferry/Hay Group.

Όπως τα παραπάνω στοιχεία φανερώνουν, το πρόγραμμα μας είναι πλήρως ανταγωνιστικό σε διεθνές επίπεδο, και αποτελεί μια σίγουρη επιλογή από πλευράς ποιότητας σπουδών. Οι φοιτητές μας έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα στο εξωτερικό μέσω προγραμμάτων ανταλλαγής φοιτητών με κορυφαία Business Schools, αλλά και να εργαστούν προσωρινά μέσω προγραμμάτων internships σε ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις. Τα internships δίνουν ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα στους φοιτητές αφού μέσω αυτών έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν εμπειρική/πρακτική γνώση πάνω στο αντικείμενο των σπουδών τους και να εξασφαλίσουν άμεση πρόσβαση στις καθημερινές πρακτικές και τα εργαλεία που χρησιμοποιεί μια σύγχρονη επιχείρηση. Οι φοιτητές κατά τη διάρκεια του προγράμματος, έρχονται σε συνεχή επαφή με καταξιωμένα στελέχη στο χώρο της ειδικότητας τους, διευρύνοντας το δίκτυο των επαγγελματικών επαφών τους και αντλώντας χρήσιμες πληροφορίες και πρακτικές συμβουλές για τον τομέα εξειδίκευσής τους, τις τάσεις και τις εξελίξεις του. Ένα μεγάλο ποσοστό φοιτητών που εντάχθηκαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα δε, «άνοιξαν την πόρτα» για μια πλήρη απασχόληση στις εταιρείες με τις οποίες συνεργάστηκαν.

Σήμερα, το MSc in SHRM, από τη δημιουργία του το 2003, έχει πάνω από 400 απόφοιτους που εργάζονται σε περίπου 300 ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις, ενώ πάνω από το 80 τοις εκατό των αποφοίτων μας, έξι μήνες μετά από την αποφοίτησή τους έχουν εργασία (απόφοιτοι έτους 2016).

Άφησα για το τέλος όμως αυτό που κάνει πραγματικά τη διαφορά στην επιλογή του ενδιαφερόμενου: την κουλτούρα και την εμπειρία των σπουδών στο ALBA. Όπως πολλοί φοιτητές και απόφοιτοί μας ομολογούν, «πρέπει να το βιώσεις για να το αντιληφθείς!». Οι σπουδές στο ALBA είναι απαιτητικές, αλλά παράλληλα οι φοιτητές μας νιώθουν ότι είναι μέλη μιας οικογένειας που ενδιαφέρεται για αυτούς και την πρόοδό τους και που είναι πάντα δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, αλλά και μετά από αυτές. Κάποιες από τις σκέψεις και συναισθήματά τους εξέφρασαν φοιτητές από την φετινή τάξη του προγράμματος.

Είτε έχετε αποκτήσει πρόσφατα το πρώτο σας πτυχίο είτε ήδη εργάζεστε είστε ευπρόσδεκτοι στην οικογένεια του ALBA!

Σας καλούμε λοιπόν να μοιραστείτε το όραμά μας, να αναπτύξουμε στελέχη ανθρώπινου δυναμικού που θα αποτελέσουν τον καταλύτη αλλαγών στις επιχειρήσεις τους, έχοντας τις γνώσεις και τις ικανότητες που απαιτούνται για να απελευθερώσουν το ταλέντο και τη δημιουργικότητα των ανθρώπων τους.

Το ALBA, έχοντας υψηλό το αίσθημα της κοινωνικής του ευθύνης, παρέχει μεγάλο αριθμό υποτροφιών και προγραμμάτων οικονομικής βοήθειας για όλους όσοι αισθάνονται ότι ο οικονομικός παράγοντας αποτελεί εμπόδιο στην εκπλήρωση της επιθυμίας τους να σπουδάσουν.


Θεόδωρος Δασκαλάκης
ΜSc in Strategic HRM 2017
«Η πρώτη φορά που άκουσα για το ALBA ήταν στα 6 μου, όταν ο πατέρας μου ολοκλήρωσε το ΑLBA MBA. Μου είχε πει τότε ότι το ALBA ήταν “μια εμπειρία που άλλαξε τον τρόπο σκέψης του”. Είκοσι χρόνια μετά, ήταν η σειρά μου να το βιώσω. Το ALBA δεν είναι μόνο γνώσεις σύγχρονες και υψηλού επιπέδου, μεταδιδόμενες από επίλεκτους καθηγητές που έχουν συνεργαστεί με τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο. Το ΑLBA είναι μια διαφορετική, “unusual” κουλτούρα και τρόπος σκέψης, που δίνει έμφαση στην καινοτομία, την προσωπική βελτίωση για το καλό του συνόλου, μια θετική αλλαγή στον κόσμο».

Χριστίνα Τσαβίδη
MSc in Strategic HRM 2017
«Πάντα στη συνέχεια ενός ονείρου χρειάζεται ένας καλός συνοδοιπόρος για να σε πάει ένα βήμα παραπέρα. Με την βοήθεια του ALBA κατάφερα να συνεχίσω το όνειρο και να ανακαλύψω νέες πτυχές γνώσεων. Το MSc in Strategic HRM είναι ένα πρόγραμμα σπουδών τόσο καλά οργανωμένο, που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει το επίπεδο των καλύτερων Πανεπιστημίων του κόσμου, ενώ παράλληλα βρίσκεσαι “σπίτι” σου. Η προσεκτική δομή, που εξυπηρετεί άτομα με εργασιακές ή άλλες υποχρεώσεις, το προσεγμένο curriculum και οι εξαιρετικοί καθηγητές, στέκονται σαν πολύτιμοι αρωγοί δίπλα στους φοιτητές. Ένα ειλικρινές ευχαριστώ χρωστάω στο ALBA και τους ανθρώπους του, καθώς έχοντας ένα τόσο πολύτιμο εφόδιο είμαι ικανή να αξιοποιήσω σωστά την επαγγελματική μου εμπειρία, να εξελιχθώ και να συμβάλλω δημιουργικά στο HR, ενός εξαιρετικού ελληνικού software house με παγκόσμια παρουσία!».

Σοφία Ευφροσύνη Κάρμα
MSc in HRM 2017
«Βιώνοντας τη μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία του ALBA, νιώθω κάθε μέρα πιο ικανή να κατακτώ κάθε επόμενο βήμα στην σταδιοδρομία μου. Το ALBA με βοήθησε να προσδιορίσω ακόμα καλύτερα τους στόχους μου. Στόχους που διαμορφώνονται ανάλογα με τις απαιτήσεις της εποχής και την εξέλιξη της προσωπικότητάς μου. Παρέχοντας ένα υποστηρικτικό περιβάλλον τόσο με συλλογικές όσο και εξατομικευμένες δράσεις με επίκεντρο τους φοιτητές, το ALBA συμβάλλει καθοριστικά, όχι μόνο στην ακαδημαϊκή και επαγγελματική μας επιτυχία, αλλά και στην αυτοπραγμάτωση μας. Συνοδοιπόροι στην προσπάθεια αυτή στέκονται διαρκώς οι καθηγητές και το προσωπικό, πάντοτε με σεβασμό στην ποιότητα των μαθημάτων τους και στην ιδιοσυγκρασία των φοιτητών τους, διατηρώντας παράλληλα δυναμική ισορροπία και δημιουργική αλληλεπίδραση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ALBA και στους ανθρώπους του για την εξαιρετική ευκαιρία που μου δόθηκε να σπουδάσω στο άρτια οργανωμένο πρόγραμμα του Msc in Strategic HR Managment, με την πλήρη υποτροφία ακαδημαϊκής αριστείας “The Chris Argyris Scholarship in Organization Behavior”. Η συμμετοχή τους στην προσωπική μου ανέλιξη, με την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν, είναι που με κάνει να τους θεωρώ, παντοτινά δικούς μου».

Κωνσταντίνος Ζαβουδάκης
Alpha Bank S.A., MSc in Strategic HRM 2017
«Μια εμπειρία ζωής για αυτούς που θέλουν να αλλάξουν τη ζωή τους. Αυτό παρέχει το ALBA από την σύστασή του το 1992 μέχρι σήμερα, χωρίς καμία έκπτωση στην ποιότητα του ακαδημαϊκού προγράμματος. Αξιοποιώντας μια ομάδα από εξαιρετικούς Καθηγητές, το MSc in Strategic HR προετοιμάζει τους αυριανούς ηγέτες παρέχοντας όχι μόνο ένα βασικό συγκριτικό πλεονέκτημα στο βιογραφικό αλλά και την απαραίτητη ‘‘κουλτούρα’’ απέναντι στις μελλοντικές προκλήσεις. Ευχαριστώ το ALBA για αυτή την εμπειρία ζωής. Ως μέλος αυτής της οικογένειας, τους οφείλω ένα μεγάλο μέρος της επαγγελματικής μου πορείας».