Μέσα σε μόλις 6 χρόνια λειτουργίας, η Up Hellas κατάφερε να αναδιαμορφώσει την αγορά των αφορολόγητων εταιρικών προνομίων. Η Εlena Bauten, Project Manager και ο Τριαντάφυλλος Μπεργελές, Commercial Director της εταιρείας, μας μιλούν για τις υπηρεσίες τους και μας παρουσιάζουν τη νέα ψηφιακή λύση αθλητισμού και ευεξίας Upfit.

HR P.: Η Up Hellas δραστηριοποιείται στην Ελλάδα εδώ και έξι χρόνια. Πείτε μας περισσότερα για την εταιρεία. Tι έχετε καταφέρει και για τι είστε περήφανοι;

Τριαντάφυλλος Μπεργελές: Για να σας βάλω στο κλίμα (εν συντομία) πώς φτάσαμε ως εδώ, η Up Hellas είναι μέλος του Γαλλικού πολυεθνικού ομίλου Up Group, που δραστηριοποιείται από το 1964, με ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά των employee benefits. Η απόφαση της δημιουργίας της Up Hellas έχει μία ιδιαίτερη ιστορία και σημαντικότητα, καθώς ήταν ορόσημο για τον όμιλο, ο οποίος είχε πάντα -ως μέρος της παγκόσμιας επεκτατικής στρατηγικής του- την εξαγορά κάποιων τοπικών established εταιρειών, σε κάθε αγορά που επιθυμούσε να εισέλθει. Στην Ελλάδα δυστυχώς, η αγορά των employee benefits δεν ήταν τόσο ανεπτυγμένη, οπότε η λύση «start from scratch», ήταν μονόδρομος αλλά και ιδιαίτερη πρόκληση, καθώς το να ξεκινάς τα πάντα από το απόλυτο μηδέν, έχει το προνόμιο να το διαμορφώνεις όπως θες, αλλά έχει και αρκετούς κινδύνους.

Έτσι, ως Up Hellas, ξεκινήσαμε την περιπέτειά μας στην Ελλάδα το 2016. Μέσα σε 6+ χρόνια, έχουμε καταφέρει να αναδιαμορφώσουμε την αγορά των αφορολόγητων εταιρικών προνομίων και να δηλώσουμε με περηφάνεια (ίσως και με λίγη τόλμη…), ότι έχουμε δημιουργήσει αρκετά νέα trends, στον τρόπο σχεδιασμού των προνομίων. Σκοπός μας είναι να δημιουργούμε μία ξεχωριστή εμπειρία για όλους – εταιρικούς πελάτες και τους εργαζόμενους των εταιρειών που συνεργαζόμαστε. Αυτή τη στιγμή, μέσα σε αυτά τα λίγα χρόνια, έχουμε καταφέρει να εξυπηρετούμε χιλιάδες πελάτες και δεκάδες χιλιάδες χρήστες των λύσεών μας κάθε μέρα, σε όλη την Ελλάδα. Από μεγάλες πολυεθνικές και ελληνικές εταιρείες, μέχρι και μικρές επιχειρήσεις που θέλουν να προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές λύσεις στο προσωπικό τους.

Αρχικά, η ελληνική αγορά μας γνώρισε από την πιο παραδοσιακή υπηρεσία μας, τις Διατακτικές Σίτισης, τα γνωστά κουπόνια. Αλλά από το 2018 και μετά, υπήρξε μία δυναμική περίοδος, με το λανσάρισμα 6 νέων digitally-first υπηρεσιών, με το μέλλον να φαντάζει ακόμα πιο συναρπαστικό. Ως Up, αγαπάμε αυτό που κάνουμε και εστιάζουμε στον σχεδιασμό λύσεων με στόχο την απλότητα, έχοντας πάντα ως προτεραιότητα τους εταιρικούς μας πελάτες αλλά και χρήστες των υπηρεσιών μας, που είναι οι τελικοί αποδέκτες και κριτές. Θεωρούμε ότι έχουμε κερδίσει και τους πιο απαιτητικούς εργαζόμενους, καθώς τα rating εξυπηρέτησης πελατών είναι σχεδόν άριστα (4,8 / 5), μέσω ticketing system. Πιστεύουμε ότι οι εταιρικές παροχές πρέπει να είναι απολαυστικές για τους τελικούς χρήστες, δηλαδή τους εργαζόμενους, ώστε να είναι πετυχημένες και σχεδιάζουμε με στόχο την απλότητα, έχοντας πάντα ως προτεραιότητα τους εταιρικούς μας πελάτες αλλά και τους χρήστες των λύσεών μας.

Παράλληλα, σημαντικό μέλημά μας είναι να βελτιώνουμε την Up εμπειρία συνεχώς, καθώς δεν καθησυχαζόμαστε. Πάντα επιλέγουμε να πειραματιστούμε με νέες προσεγγίσεις για να κάνουμε τους πελάτες μας πιο ανεξάρτητους και τους χρήστες των λύσεών μας πιο χαρούμενους. Η ιστορία μας έχει δικαιώσει και οτιδήποτε νέο, αμέσως αναγνωρίζει την αποδοχή των πελατών και χρηστών μας.

HR P.: Η Up Hellas προσφέρει μία πληθώρα εταιρικών προνομίων. Πείτε μας περισσότερα για αυτά.

Tρ. Μπ.: Όπως ανέφερα και παραπάνω, πρωταρχικό μέλημα και βασικό στοιχείο της φιλοσοφίας μας, είναι ο σχεδιασμός λύσεων με απλότητα, πρωτοπορία, συνεχής εξέλιξη, αυτονομία του πελάτη & χρήστη και όλα αυτά συνδυασμένα, με ένα δίκτυο απεριόριστών επιλογών.
Η πλειοψηφία των λύσεών μας συνοδεύεται με παράλληλα οφέλη από τη Νομοθεσία, όπως υπάρχει και σε όλες τις άλλες χώρες που έχουμε παρουσία, ως όμιλος. Δηλαδή, η παροχή των υπηρεσιών μας συνοδεύεται με απαλλαγή από φορολογία και εργοδοτικές εισφορές, καθώς η χρήση τους ωφελεί στην αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων αλλά και τη βελτίωση της εργασιακής τους καθημερινότητας. Βέβαια, υπάρχει και ένα όριο σε κάθε παροχή, που μπορεί να προσφέρει και μία εταιρεία σε κάθε εργαζόμενο.
Στο portfolio μας έχουμε διάφορες κατηγορίες υπηρεσιών, οι οποίες χωρίζονται στο core business και στο niche business, ενώ παράλληλα, πέραν από το κομμάτι των εταιρικών αφορολόγητων προνομίων, έχουμε εισέλθει και στα HR εργαλεία για employee engagement.

Οι υπηρεσίες που προσφέρουμε ως core business, αφορούν:

  • Σίτιση σε έντυπη (Διατακτικές Σίτισης – Cheque Dejeuner) και ηλεκτρονική μορφή (Κάρτα Σίτισης – go for EAT).
  • Δώρα και Επιβραβεύσεις σε έντυπη (Διατακτικές Δώρου – Cadhoc) και ηλεκτρονική μορφή (Κάρτα Δώρου – Up Gift).
  • Διακοπές και Τουρισμός σε ηλεκτρονική μορφή (Κάρτα Διακοπών – Up Holidays).

Οι core business υπηρεσίες έχουν το μοναδικό προνόμιο να συνοδεύονται από την Πλατφόρμα Διαχείρισης, που δίνει την απόλυτη αυτονομία στον εταιρικό χρήστη να κάνει παραγγελίες, να έχει πρόσβαση σε reports, στατιστικά και τιμολόγια, να διαχειρίζεται όλες τις κάρτες σε πραγματικό χρόνο, απ’ όπου και αν βρίσκεται. Και όλα αυτά, δωρεάν.
Αξιοσημείωτο είναι ότι, περίπου το 90% (και αυξάνεται) των πελατών μας, χρησιμοποιούν αποκλειστικά την Πλατφόρμα Διαχείρισης, όντας ανεξάρτητοι και εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο.
Στις υπηρεσίες που κατηγοριοποιούνται ως niche business, περιλαμβάνεται τo UpFit, μία Fitness & Wellness solution. Ουσιαστικά, είναι μία συνδρομή, που μπορεί να προσφέρει η κάθε εταιρεία στους εργαζομένους της, η οποία δίνει πρόσβαση σε εκατοντάδες αθλητικούς χώρους και χώρους ευεξίας και χιλιάδες δραστηριότητες, σε όλη την Ελλάδα.
Την τοποθετούμε ως niche υπηρεσία, καθώς δεν υπάρχει κάποια παρόμοια λύση Fitness & Wellness, στην ελληνική αγορά, η οποία μπορεί να προσφέρει αυτές τις δυνατότητες και δίκτυο δραστηριοτήτων που θα ικανοποιήσει κάθε εργαζόμενο, που θέλει να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό κάθε μέρα. Βέβαια, μας βοήθησε αρκετά και η πρωτοβουλία του ομίλου, να εξαγοράσει την εταιρεία, FitPass, που είχε εισάγει την υπηρεσία στη Σερβία.

Ως εταιρεία που θέλει πάντα να είναι early adopter στην αιχμή της τεχνολογίας αλλά και των εξελίξεων, ήμασταν μέσα στις 3 χώρες που θέλησαν να εισάγουν την υπηρεσία πρώτοι.
Fun fact, ήμασταν η πρώτη χώρα του group, που κέρδισε το εσωτερικό στοίχημα, εντάσσοντας πρώτη απ’ όλες 100 σημεία στο δίκτυο του UpFit.
Για τη συγκεκριμένη λύση είμαστε αρκετά περήφανοι αλλά και αισιόδοξοι, καθώς το ενδιαφέρον που έχουν δείξει οι επιχειρήσεις είναι, πέραν του αναμενόμενου, θετικό και σύντομα θα είναι το πιο hot benefit, που θα θέλουν οι εταιρείες να προσφέρουν στους εργαζομένους τους.

Ειδικά τώρα, που οι εταιρείες δυσκολεύονται να κρατήσουν τους εργαζόμενους και σχεδόν όλες οι εταιρείες προσφέρουν παρόμοια benefits, όπως Διατακτικές Σίτισης, Ιατροφαρμακευτικό πρόγραμμα κ.λπ., θέλουν να προσφέρουν κάτι ιδιαίτερο και ωφέλιμο για την υγεία, που θα κρατήσει engaged και committed, το προσωπικό τους. Εδώ έρχεται να καλύψει την ανάγκη του UpFit.
Έχει αποδειχθεί ότι οι χαρούμενοι και υγιείς εργαζόμενοι δουλεύουν καλύτερα και πιο αποδοτικά! Περισσότερα όμως, θα σας πει η Έλενα, που είναι και Project Manager της λύσης.

Ολοκληρώνοντας, το μπουκέτο των υπηρεσιών μας, σχετικά με τη νέα κατηγορία υπηρεσιών που έχουμε λανσάρει προσφάτως, HR Engagement tool, είναι το HR Squad, που σκοπό έχει να συμβάλει στη δημιουργία πιο ευτυχισμένων και συνδεδεμένων ομάδων, εντός των οργανισμών.

Εν τάχει, χωρίζεται σε 4 πυλώνες:
Weekly Beat: επιτρέπει στους οργανισμούς να βλέπουν πώς νιώθουν οι ομάδες και να παρακολουθούν την εξέλιξή τους.
Custom polls: ερωτηματολόγια για την πλήρη κατανόηση των σημαντικών ζητημάτων των οργανισμών.
Rewards: ένας μηχανισμός ανταμοιβής που ενθαρρύνει και ενισχύει τη θετική ανάδραση μεταξύ των εργαζομένων.
Suggestion box: ένα βελτιωμένο πλαίσιο προτάσεων για συνεργασία ηγεσίας και εργαζομένων σε ό,τι αφορά στον εταιρικό μετασχηματισμό και στις προτεινόμενες βελτιώσεις.

HR P.: Στο φετινό HR in Action παρουσιάσατε την Upfit, την εφαρμογή που διακρίθηκε με bronze βραβείο στα Fitness Awards 2022 της Boussias. Πώς γεννήθηκε η ανάγκη για μία τέτοια υπηρεσία;

Elena Bauten: H ιδέα της UpFit ξεκίνησε από τον γενικό διευθυντή της εταιρείας μας, Bastien Agnes, όταν διάβασε μία έρευνα του 2018 από το Ινστιτούτο Gallup, όπου απέδειξε ότι στη Δυτική Ευρώπη μόνο το 10% των εργαζομένων νιώθουν engaged και ενδιαφέρονται πραγματικά για την εργασία τους, ενώ παράλληλα οι εταιρείες με υψηλό ποσοστό δέσμευσης έχουν 17% μεγαλύτερη παραγωγικότητα και 21% μεγαλύτερη κερδοφορία σε σχέση με τις εταιρείες με χαμηλό ποσοστό δέσμευσης.
Επιπλέον, η δύσκολη περίοδος του κορονοϊού που διανύσαμε, ακόμη περισσότερο, επιβεβαίωσε και ενίσχυσε αυτή την ιδέα, καθώς η υγεία, σωματική και ψυχική, πρέπει να είναι προτεραιότητα για όλους μας. Αν αναλογιστούμε πόσο χρόνο περνάει ο καθένας στον χώρο εργασίας ή τις συνθήκες τηλεργασίας που έχουν αλλάξει αρκετά τον τρόπο που δουλεύουμε, καθώς και το πώς οι σχέσεις με τους συνεργάτες επηρεάζουν όχι μόνο την ψυχική κατάσταση, αλλά και τη δημιουργικότητα και την απόδοση στην καθημερινότητα, η εξίσωση γίνεται όλο και πιο περίπλοκη.
Είναι γνωστό ότι οι ενήλικες πρέπει να ασκούνται τουλάχιστον 150 λεπτά εβδομαδιαίως, αλλά κυρίως έχει αποδειχθεί ότι οι ευτυχισμένοι και υγιείς εργαζόμενοι δουλεύουν καλύτερα και είναι πιο αφοσιωμένοι.
Μιας και εμείς είμαστε μια εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται εδώ και έξι χρόνια στην ελληνική αγορά, παρέχοντας digital-first εταιρικές λύσεις, σκεφτήκαμε ότι διαθέτουμε την κατάλληλη νοοτροπία και τεχνογνωσία για να δημιουργήσουμε μία παροχή ιδιαίτερη, πέρα από τις συνηθισμένες που δίνουν οι εταιρείες, με σκοπό να αυξήσει το engagement και συγχρόνως την παραγωγικότητα των εργαζομένων.
Έτσι, δημιουργήσαμε την UpFit, μία πλήρως ψηφιακή λύση αθλητισμού και ευεξίας.
Με την UpFit ο χρήστης, κατεβάζοντας την εφαρμογή, μπορεί να βρει όλες τις εγκαταστάσεις και τις πληροφορίες που χρειάζεται για να διαλέξει αυτή που τον εξυπηρετεί, δίνοντας τη δυνατότητα κάθε μέρα να δοκιμάσει και κάτι διαφορετικό ανάλογα με το πού βρίσκεται.
Ποιος δεν θα ήθελε να έχει τη δυνατότητα να μπορεί να επιλέξει και να δοκιμάσει εκατοντάδες δραστηριότητες χωρίς καμία δέσμευση ή γεωγραφικό περιορισμό; Σήμερα πισίνα, αύριο χορό και τα Σαββατοκύριακα αναρρίχηση ή kite.

Η εταιρεία, επίσης, μπορεί να διοργανώσει team bonding δραστηριότητες, όπως rafting ή paintball για να ενισχύσει την ανάπτυξη καλύτερης επικοινωνίας, σύνδεσης και problem solving skills στην ομάδα της. Τι πιο ωραίο από μία εκδρομή συλλογικότητας και επικοινωνίας ή training μέσω παιχνιδιού;
Είμαστε πολύ περήφανοι για τη διάκρισή μας στα φετινά βραβεία Fitness Awards από την Boussias με το Βronze Award στην κατηγορία Βest Gym App, για την υπηρεσία της UpFit και σε συνδυασμό της θερμής ανταπόκρισης που λάβαμε από τις εταιρείες στην παρουσίασή της στο φετινό HR in Action, είναι κάτι που μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να εξελίσσουμε τις υπηρεσίες μας περισσότερο.

HR P.: Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της UpFit και ποια τα οφέλη για τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους;

E. B.: Η UpFit είναι μία μοναδική υπηρεσία αθλητισμού και ευεξίας που με μία μόνο συνδρομή δίνει πρόσβαση σε εκατοντάδες αθλητικούς χώρους και δραστηριότητες σε όλη την Ελλάδα. Με τη συνδρομή αυτή, έχεις πρόσβαση σε γυμναστήρια, πισίνες, αθλητικά κέντρα, εγκαταστάσεις χορού και άλλα πακέτα δραστηριοτήτων ευεξίας.
Σκεφτήκαμε λοιπόν, ότι θα ήταν φοβερό οι εργαζόμενοι να μπορούν να πηγαίνουν καθημερινά σε όποιο γυμναστήριο τους εξυπηρετεί, ανάλογα με το πού βρίσκονται, στο σπίτι ή στη δουλειά ή σε κάποιο επαγγελματικό ταξίδι, ακόμα και να δοκιμάσουν ή να συνδυάσουν διαφορετικές δραστηριότητες στην καθημερινότητά τους.
Με την UpFit έχει κανείς τη δυνατότητα να δοκιμάσει τα μαθήματα πυγμαχίας ή yoga που πάντα σκεφτόταν, να κάνει αναρρίχηση τα Σαββατοκύριακα ή ακόμα να συνδυάσει μία πισίνα για αποθεραπεία τα απογεύματα. Παράλληλα, μπορεί να βρει την παρέα που έψαχνε με τους συναδέλφους του και να ξεκινήσουν μαζί τις προπονήσεις τους μετά τη δουλειά.
Όλα αυτά χωρίς κόστος, εγγραφές ή δεσμεύσεις, πολύ εύκολα, καθώς με τη χρήση του UpFit App μπορεί κανείς να σκανάρει το QR code στην εγκατάσταση της επιλογής του κατά την άφιξή του εύκολα και γρήγορα.

Η χρήση της υπηρεσίας UpFit είναι ένας πολύ δημιουργικός τρόπος να επενδύσει η εταιρεία στους εργαζόμενους και να δώσει την ευκαιρία να γίνουν πιο παραγωγικοί και αφοσιωμένοι. Η επένδυση στην υγεία και την ευημερία των εργαζομένων είναι σημαντική και για τις δύο πλευρές, καθώς επιβεβαιώνεται μέσα από σύγχρονές έρευνες ότι η άσκηση βελτιώνει εντυπωσιακά τις νοητικές επιδόσεις στην καθημερινή και επαγγελματική ζωή.
Μέσα από τη φυσική άσκηση, αναπτύσσονται πολλά διαφορετικά σωματικά και ψυχολογικά οφέλη.
Εκτός από την καλύτερη υγεία της καρδιάς, με την άσκηση ενισχύεται το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνονται οι απουσίες από τον χώρο εργασίας.
Βελτιώνεται η παραγωγικότητα, μειώνεται το στρες, καθώς επίσης παρατηρείται ταχύτερη εκμάθηση, πιο διαυγής μνήμη, βελτίωση συγκέντρωσης και δημιουργικότητας. Άλλωστε, οι εργαζόμενοι είναι αποδεδειγμένα πιο παραγωγικοί όταν είναι ευχαριστημένοι και υγιείς.

Και όχι μόνο αυτό. Αναπτύσσονται οι κοινωνικές επαφές και η επικοινωνία μέσα από συλλογικούς χώρους και δραστηριότητες και ενισχύεται το ομαδικό πνεύμα. Οι εργαζόμενοι μπορούν να γνωριστούν καλύτερα και να δεθούν περισσότερο μέσα από κοινές δραστηριότητες, είτε team building activities είτε δημιουργώντας ομάδες για ποδόσφαιρο ή μπάσκετ μετά τη δουλειά.
Άλλωστε, το UpFit είναι μία συνδρομή με πανελλαδικό δίκτυο συνεργατών που μεγαλώνει συνεχώς, κάτι που δίνει τη δυνατότητα στις εταιρείες, με την παροχή αυτού του προνομίου, όπου και αν εδρεύουν, να προσφέρουν την άθληση σε όλους τους εργαζομένους τους.
Έτσι, η εταιρεία δημιουργεί ένα ευχάριστο κλίμα εργασίας και θέλγητρο για τους εργαζομένους, μία θετική εικόνα της εταιρείας, που επηρεάζει την εκπλήρωση των επαγγελματικών και προσωπικών αναγκών των εργαζομένων, με πολλούς τρόπους.

HR P.: Ποια είναι τα επόμενα βήματα για την Up Hellas;

Tρ. Μπ.: Το μέλλον για εμάς φαντάζει πολύ δημιουργικό αλλά και αρκετά αισιόδοξο. Η συνεχής εξέλιξη είναι επιβεβλημένη για την Up. Αυτό, πλέον, περιμένουν από εμάς οι εταιρείες που συνεργαζόμαστε και πρέπει να τους ικανοποιήσουμε. Ετοιμάζουμε αρκετά νέα πράγματα, όπως νέες υπηρεσίες αλλά και αρκετές τεχνολογικές βελτιώσεις στις υπάρχουσες.
Πρώτο και κύριο είναι οι νέες Digital Cards που λανσάραμε προσφάτως, δηλαδή την full ψηφιακή έκδοση των go for EAT (Κάρτα Σίτισης), Up Gift (Κάρτα Δώρου & Επιβράβευσης) και Up Holidays (Κάρτα Διακοπών), με απουσία έκδοσης πλαστικής κάρτας, που συμβάλει στη μείωση των οικολογικών αποτυπωμάτων. Ουσιαστικά, δεν εκδίδεται φυσική κάρτα, απλά μία ψηφιακή κάρτα, η οποία αποστέλλεται άμεσα κατευθείαν στο κινητό του εργαζόμενου, μέσω email ή SMS. Τα πλεονεκτήματα είναι αρκετά, από θέμα διαχείρισης, χρόνου και ευκολίας, μέχρι το σημαντικότερο, που είναι η απουσία χρήσης πλαστικού, για οικολογικού λόγους.
Κατά τα άλλα, οι Digital Cards έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά, εφαρμογή (app) και πλεονεκτήματα, με τις ήδη υπάρχουσες κάρτες, όπως ο πλήρης έλεγχος του χρήστη, το feed a friend (μεταφορά ποσού) και το HeroCorp (πρόγραμμα επιστροφής χρημάτων), πάντα με το μοναδικό πλεονέκτημα του ανοιχτού δικτύου.

Παράλληλα, ετοιμάζουμε δύο νέες υπηρεσίες που θεωρούμε ότι θα καλύψουν ένα, επίσης μεγάλο, κενό που υπάρχει στην αγορά των εταιρειών και δεν έχει καταφέρει κάποιος να το καλύψει επαρκώς.  Δυστυχώς, δεν μπορώ να σας πω περισσότερα σε αυτό το σημείο, αλλά προς τα τέλη της χρονιάς, θα έχουμε και την επίσημη παρουσίαση και θα μάθετε περισσότερα.
Σχετικά με την UpFit, πέραν από τη συνεχή ένταξη νέων σημείων και δραστηριοτήτων Πανελλαδικά, τα κατάλοιπα που άφησε ο Covid-19 στον χώρο της άθλησης και του fitness, ήταν κομβικά και σοβαρά. Έτσι και εμείς, βλέποντας τα trends που έχουν δημιουργηθεί, θα κατευθυνθούμε στον εμπλουτισμό της υπηρεσίας, με ψηφιακά session, που θα δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες της υπηρεσίας, να αθλούνται από την άνεση του σπιτιού τους.

Πιστεύουμε ότι οι λύσεις που, πλέον, προσφέρουμε στις εταιρείες καλύπτουν, αρχικά τους εργοδότες, καθώς έχουν στα χέρια τους μία premium υπηρεσία για το προσωπικό τους, ενώ με τη συνεχώς αυξανόμενη φορολογία, έχουμε κερδίσει, πλέον και τους πιο διστακτικούς (…ίσως και λίγο καχύποπτους) εργαζομένους, καθώς αντιλαμβάνονται ότι το τελικό όφελος είναι πραγματικό και μετρήσιμο.