Το συνέδριο Learning & Developmemt Conference, μέσα από παρουσιάσεις κορυφαίων ειδικών, θα αναδείξει τις νέες απαιτήσεις στον τομέα της εκπαίδευσης και ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού.

Ποιοι είναι οι κρίσιμοι παράγοντες επιτυχίας των στρατηγικών και των δράσεων που αφορούν στην ανάπτυξη και την εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού στην digital εποχή μας; Πώς επιτυγχάνεται το engagement αλλά και η αποτελεσματικότητα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, καθώς και πώς ευθυγραμμίζονται με τους στόχους της εταιρείας και τα ζητούμενα των εργαζομένων; Απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά, μεταξύ άλλων, έρχεται να δώσει το Learning & Developmemt Conference, στις 2 Φεβρουαρίου, ζωντανά στις οθόνες σας.

To 2022 θα είναι μία σημαντική χρονιά για το Learning & Development. Στον post–Covid κόσμο, οι εταιρείες και οι ομάδες Learning & Development καλούνται να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες εξατομικευμένης και ταχύτατης εκπαίδευσης και ανάπτυξης νέων και υπαρχόντων δεξιοτήτων για την υποστήριξη ενός υβριδικού χώρου εργασίας υψηλής απόδοσης.

Το συνέδριο, μέσα από παρουσιάσεις κορυφαίων ειδικών, θα αναδείξει τις νέες απαιτήσεις στον τομέα της εκπαίδευσης και ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού με βασικούς άξονες την τεχνολογία, την εμπειρία, την ταχύτητα της κάλυψης των αναγκών εργαζομένων και οργανισμών και τη βελτίωση της απόδοσης.

Reskilling the workforce
Το κλισέ «ο κόσμος αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς» ήρθε να επιβεβαιώσει περισσότερο από ποτέ και η πανδημία που βιώνουμε τα τελευταία δύο χρόνια και η οποία επίσπευσε τελικά την αλλαγή του σύγχρονου workplace. Mέσα σε αυτά τα δεδομένα πια, η επανεκπαίδευση και η ενίσχυση των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού είναι περισσότερο επιτακτική από ποτέ. Ποια είναι, όμως, αυτά τα «περιβόητα» νέα skills και πώς μπορούν οι εταιρείες να τα αναπτύξουν ή να τα αποκτήσουν;

Η Laura Overton, συγγραφέας και βραβευμένη learning analyst, στην παρουσίαση της, θα διερευνήσει τους νέους τρόπους οικοδόμησης δεξιοτήτων και ενίσχυσης ταλέντων, ενώ με βάση την δεκαπενταετή παγκόσμια μελέτη της, θα εξηγήσει πώς μπορούμε να αμφισβητήσουμε παλιές νοοτροπίες και να αναζητήσουμε νέους τρόπους συνεργασίας με στόχο τη δημιουργία επιχειρηματικής αξίας στη σύγχρονη «οικονομία των δεξιοτήτων».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Global Director of Talent της Collinson, Dani Saadu, θα μοιραστεί γνώσεις και εμπειρίες σχετικά με την ανάπτυξη κρίσιμων skills για το νέο workplace που δημιουργείται. Πιο συγκεκριμένα, θα μιλήσει για τη σημασία της αποδοχής της νέας πραγματικότητας και της αναγνώρισης των βασικών υβριδικών competenncies. Θα αναλύσει τη βέλτιστη αξιοποίηση των καναλιών για το reskilling των ανθρώπων, αλλά και πώς διασφαλίζεται το ROI. Τέλος, θα μοιραστεί προβλέψεις για τα skills που θα χρειαστούν οι οργανισμοί την επόμενη πενταετία.

ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΛΛΑΓΗ
Οι εταιρείες επενδύουν στην ανάπτυξη των ανθρώπων τους προκειμένου να αλλάξουν τον τρόπο που εκείνοι κάνουν τη δουλειά τους με στόχο την επίτευξη των επιχειρηματικών στόχων. Τη συνταγή για αποτελεσματική και βιώσιμη αλλαγή συμπεριφοράς θα μοιραστεί στο Learning & Development Conference 2022, o εκ των κορυφαίων thought leader του κλάδου, Paul Matthews. Με τρία best sellers στο ενεργητικό του, ιδιαίτερα επιτυχημένος keynote speaker, συμμετέχει σε συνέδρια σε όλο τον κόσμο.

Ζωντανεύει το L&D με ιστορίες από τα εκτεταμένα ταξίδια του, οι οποίες συναρπάζουν και εμπνέουν. Είναι γνωστός για την ικανότητα του να συμπυκνώνει πολύπλοκες θεωρίες και να τις μετουσιώνει σε πρακτικά εργαλεία τα οποία μοιράζεται με τρόπο τέτοιο ώστε όλοι να μπορούν να τα αξιοποιήσουν για την επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων. Εκτός από περιζήτητος ομιλητής, ο Paul παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες, εκπαιδευτικά εργαστήρια και διαδικτυακά σεμινάρια σε blue chip εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο και όχι μόνο.

Ο ίδιος είναι ιδιαίτερα παθιασμένος με τον κλάδο του Learning & Development, τον οποίο θεωρεί έναν κρίσιμης σημασίας μοχλό που μπορεί να κάνει τη διαφορά στην ζωή των ανθρώπων. Ωστόσο, αυτή η δυνατότητα συχνά σπαταλιέται. Για αυτό ο ίδιος θέλει να χρησιμοποιεί την εκτεταμένη γνώση του και εμπειρία του για την ενίσχυση της επιτυχίας των L&D στρατηγικών των εταιρειών -και κατ’ επέκταση να αλλάξει ζωές.

All about digital!
Mε την πανδημία, οι παραδοσιακές μορφές εκπαίδευσης έδωσαν πλήρως τη θέση τους στο digital training. Και ενώ προφανώς απέχουμε ακόμα από το να μιλάμε για κατάργηση της «διδακτικής αίθουσας» και της live εκπαίδευσης, το online training αποτελεί πλέον ένα τεράστιο κομμάτι κάθε εταιρικής στρατηγικής learning & development. Mε αυτό ως δεδομένο, ο John Hinchliffe, βραβευμένος Digital Learning Professional, θα μοιραστεί αποτελεσματικές τεχνικές για το Virtual Instructor-led training. Πιο συγκεκριμένα, θα διερευνήσει:

Ποιες είναι οι ομοιότητες και διαφορές ανάμεσα στο face-to-face και το digital
Πώς το digital μπορεί στην πράξη να βοηθήσει στη διατήρηση της γνώσης
Περιοχές που πρέπει να εστιάσουμε για να μεγιστοποιήσουμε την εκπαιδευτική εμπειρία
Πρακτικές συμβουλές για την παροχή αποτελεσματικού και engaging Virtual Instructor-Led Training.

O Amrit Sandhar, ιδρυτής του The Engagement Coach, ειδικός σε θέματα βελτίωσης του employee engagement/experience, θα μοιραστεί γνώσεις και εμπειρίες για την δημιουργία engaging learning εμπειριών και θα δώσει πρακτικές συμβουλές σχετικά με:
Τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ενισχύσετε το αίσθημα της ψυχολογικής ασφάλειας
Πώς η επαφή των learners online μπορεί να ενισχύσει το αίσθημα του ανήκειν
Απλούς τρόπους που ενισχύουν την αφοσίωση και την εμπλοκή των εργαζομένων
Τρόπους με τους οποίους ο εκπαιδευτής μπορεί να νιώθει λιγότερο αγχωμένος και περισσότερο εστιασμένος στην εμπειρία
Τις ικανότητες που χρειάζεται να αναπτύξουν οι learning professionals ώστε να κάνουν την εκπαίδευση engaging και επιδραστική.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η Jo Cook, Virtual classroom & webinar expert θα εξηγήσει γιατί το Virtual instructor led training έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές στη διάρκεια της παγκόσμιας πανδημίας και γιατί τώρα είναι η ώρα να χτίσουμε πάνω στην επιτυχία της περυσινής χρονιάς και να διασφαλίσουμε ότι τα live online εκπαιδευτικά sessions είναι όσο καλά μπορούν να είναι. Στην παρουσίασή της θα διερευνήσει τα παρακάτω:
Πώς το engagement ωφελεί αμφότερους facilitator και learners
Πώς το τρέξιμο διαδραστικών online sessions σας συνδέει με «πραγματικούς» ανθρώπους
Τακτικές που βοηθούν στον σχεδιασμό και την ‘ορατότητα’ των συμμετεχόντων.

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ EMPLOYEE EXPERIENCE
Παρά τη σημαντική διείσδυση της τεχνολογίας στη ζωή μας και τον τρόπο εργασίας, η απάντηση στα σύγχρονα ζητούμενα της εταιρικής εκπαίδευσης δεν βρίσκεται στην επιλογή τεχνολογίας αλλά στη δημιουργία ενός learning ecosystem, το οποίο θα λαμβάνει υπόψη τη συνολική εμπειρία του εργαζομένου. Αυτό ακριβώς θα αναλύσει στην παρουσίαση του ο Director of Digital Learning της Warner Music Group, Josh Novelle στο Learning & Development Conference. O J. Novelle είναι διεθνώς αναγνωρισμένος ειδικός σε θέματα digital learning.

Το πάθος του είναι να οδηγήσει το L&D στο επόμενο επίπεδο, λαμβάνοντας υπόψη την ευρύτερη εμπειρία των εργαζομένων, διασφαλίζοντας πλούσιες εμπειρίες οι οποίες είναι προσβάσιμες σε όλους, με σαφή ωστόσο σύνδεση με τους πραγματικούς επιχειρηματικούς στόχους και την κερδοφορία της εταιρείας.

Build for disruption
Είμαστε όλοι πολλοί εξοικειωμένοι με τη συνεχή αλλαγή στον χώρο εργασίας. Σύμφωνα με την έκθεση Breaking Through της Accenture για το 2019, το 71% των εταιρειών βρίσκεται είτε εν μέσω είτε στα πρόθυρα ενός σημαντικού disruption. Και αυτή η εκτίμηση ολοκληρώθηκε πριν το ξέσπασμα μίας πανδημίας που άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουμε σε κάθε εργασία σε κάθε περιοχή σε ολόκληρο τον κόσμο. Είτε πρόκειται για την κυκλοφορία ενός νέου προϊόντος, για μία ξαφνική ρυθμιστική αλλαγή ή για μία μεγάλη κρίση υγείας, το Learning & Development πρέπει να διαθέτει τους μηχανισμούς που θα βοηθήσουν τους ανθρώπους να διαχειριστούν το disruption.

Ο John JD Dillon, ειδικός σε θέματα learning & enablement, αναγνωρισμένος συγγραφέας και ομιλητής στην κοινότητα της εταιρικής εκπαίδευσης, θα διερευνήσει τη σχέση μεταξύ της εκπαίδευσης και του disruption στο σύγχρονο workplace. Θα μοιραστεί ένα framework για την αποκατάσταση της ισορροπίας στο οικοσύστημα της εκπαίδευσης ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να επιλύουν τα σημερινά προβλήματα, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσουν γνώση και ικανότητες που θα χρειαστούν ώστε να είναι επιτυχημένοι στο μέλλον. Σε αυτή την παρουσίαση, ο JD θα «προκαλέσει» όλους τους επαγγελματίες της ανάπτυξης ταλέντων να επανεξετάσουν τα θεμελιώδη του πώς χτίζουν και εκτελούν εκπαιδευτικές λύσεις στο σύγχρονο χώρο εργασίας.

Bend it like marketers
Μπορεί να μην το συνειδητοποιούμε, αλλά οι επαγγελματίες του L&D έχουν πολλά κοινά σημεία με τους marketers. Βρίσκονται αμφότεροι αντιμέτωποι με μία μεγάλη πρόκληση: Πώς να τραβήξουν την προσοχή των ανθρώπων και να τους βοηθήσουν να σκέφτονται και να ενεργούν με νέους τρόπους. Τι μπορούμε λοιπόν να μάθουν οι επαγγελματίες του L&D από τις ομάδες marketing; Σύμφωνα με τον Mike Taylor, Learning Design expert, πολλά.

«Στον σύγχρονο υπερ-διασπασμένο κόσμο, πρέπει πρώτα να προσελκύσουμε το κοινό μας, αν θέλουμε να έχουμε κάποια ελπίδα να τους ενημερώσουμε και εκπαιδεύσουμε. Οι έμπειροι marketers κατανοούν πώς πρέπει να χρησιμοποιήσουν τις καινούργιες τεχνολογίες και να αξιοποιήσουν την ψυχολογία των αισθημάτων. Υπάρχει λόγος που δεν βλέπετε bullet points στην διαφήμιση…». Ζωντανά από το Οχάιο, o Mike θα μοιραστεί τις πρακτικές και τα «μυστικά» των marketers που μπορούν να αξιοποιήσουν τα στελέχη της ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού.