Κάπως έτσι ξεκινήσαμε να γράφουμε αυτό το άρθρο, σπονδυλωτά, περιγράφοντας ο καθένας μας, μέσα από το ρόλο του, τις μικρές μαγικές στιγμές μας, που συμβάλλουν όχι μόνο στην ανάδειξη της εταιρείας μας ως το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα, αλλά κυρίως, ως το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στις καρδιές μας!

Σάντυ Ζουπάνου, HR Solutions Manager
Νιώθω ότι είμαι στην εταιρεία μια ολόκληρη ζωή! Αρχικά στο εργοστάσιο ΠΑΥΛΙΔΗ και πρόσφατα σε νέο ρόλο με μεγάλο ενδιαφέρον στο BU! Το μαγικό είναι ότι εξακολουθώ μετά από τόσα χρόνια, να πηγαίνω στο γραφείο με χαρά! Είναι οι συνεχείς προκλήσεις; Είναι οι νέες ευκαιρίες; Είναι το ενδιαφέρον που διατηρείται συνεχώς ζωντανό; Σίγουρα είναι όλα αυτά μαζί, αλλά κυρίως είναι οι άνθρωποι! Είναι αυτή η μοναδική παρέα, είναι αυτή η ωραία «οικογένεια», που κάνει τη διαφορά! Δουλεύω με μια ομάδα που ξεχωρίζει, για την ομαδικότητά της, τα αποτελέσματά της, το κέφι της, τη δημιουργικότητα της και το ταλέντο της!!! Η Νάντια στο Talent Resourcing, η Νατάσα, στο Learning & Development, η Σοφία στη μισθοδοσία, η Νάντια που υποστηρίζει το Comp & Ben αλλά και όλη την ομάδα HR του Business Unit, και η Χαρά, με τη δική της ομάδα, στο κομμάτι του Employee Relations & Compliance, Facility & Car Fleet Management. Αυτή η μαγική ομαδική εμπειρία ολοκληρώνεται με την καθοδήγηση, τις γνώσεις και την έμπνευση του Ανδρέα.

Νάντια Κιάμου, Senior HR Solutions Resourcing Coordinator
Η μαγική συνταγή της επιτυχίας μας: 1 κουταλιά απόλαυση και 2 κουταλιές ταλέντο. Τα ταλέντα μπορείς να τα αναπτύξεις, να τα αξιοποιήσεις, να τα εμπλουτίσεις, αλλά πρώτα απ’ όλα πρέπει να εντοπίσεις, να προσελκύσεις και να κατακτήσεις αυτούς που τα διαθέτουν. Η προσέλκυση και επιλογή ταλέντων, εσωτερικά ή εξωτερικά, αποτελεί πρωταρχική προτεραιότητα μας ώστε στη συνέχεια να υλοποιήσουμε το «Unleash the Power of People». Η διαδικασία που ακολουθούμε, βοηθάει τόσο εμάς να κάνουμε τις σωστές επιλογές όσο και τους υποψήφιους στο να κατανοήσουν το εργασιακό μας κλίμα, τις δομές μας και τις απαιτήσεις του ρόλου, ενώ παράλληλα τους γεμίζει με αυτοπεποίθηση και σιγουριά ότι έχουν κάνει τη σωστή και απολαυστική επιλογή.

Η στρατηγική μας διέπεται από καινοτομία. Το JOY’n Job event, είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Έχουμε καθιερώσει για φοιτητές 3ου και 4ου έτους, που επιθυμούν να κάνουν την πρακτική τους σε εμάς, μια μέρα στα γραφεία μας, που περιλαμβάνει τόσο εναλλακτικές δραστηριότητες, όπως το fusion cuisine, voting game, story telling, όσο και ένα business game βασισμένο σε πραγματικές καταστάσεις βιώνοντας πως είναι να δουλεύει κανείς για μια μέρα στην εταιρεία. Αντίστοιχες εμπειρίες αμοιβαίας γνωριμίας προσφέρουμε και σε φοιτητές που επισκέπτονται την εταιρεία, μέσα από το θεσμό του Open Company Days, αλλά και σε άλλες μας πρωτοβουλίες όπως στους διακριθέντες του Business Talent Simulation Game που είμαστε χορηγοί φέτος, στην πρώτη του παρουσία στην Ελλάδα. Σχεδιάσαμε πανευρωπαϊκά διαδικασίες και εργαλεία με πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του Graduate Assessment Centre. Μια κοινή προσέγγιση για όλα τα functions, για όλες τις χώρες, αποσκοπώντας σε ένα κοινό προφίλ Graduate που αντανακλά τις επιθυμητές ικανότητες και αξίες για μια καριέρα χωρίς σύνορα.

Νατάσα Ξυδού, Senior HR Solutions Learning & Development Coordinator
Για να ασχοληθεί κάποιος με την εκπαίδευση και την ανάπτυξη των ανθρώπων θέλει πάθος και μεράκι, θέλει να πιστεύεις βαθιά στη φυσική προαίρεση του ανθρώπου προς το καλό. Κατέχω ένα ρόλο που πραγματικά απολαμβάνω, αφού το αντικείμενο της εργασίας μου βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με την κοσμοθεωρία μου! Στρατηγικός μας στόχος, αλλά και πηγή έμπνευσης σχεδιασμού πρωτοβουλιών Learning & Development αποτελεί το «Unleash the Power of our People». Εδώ στη Mondelez, επενδύουμε στους ανθρώπους μας και προάγουμε την προσωπική τους ανάπτυξη και εξέλιξη, ενισχύοντας συνεχώς τις τεχνικές και ηγετικές τους δεξιότητες δημιουργώντας πολλαπλές ευκαιρίες και επιλογές καριέρας για το επόμενο βήμα μέσα στην εταιρεία, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από τις δικές μου μαγικές στιγμές, θα ξεχωρίσω τα Growing Here Weeks! Κάθε χρόνο και καθ’ όλη τη διάρκεια του σχεδιάζονται και πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές ενέργειες, ως αποτέλεσμα των προσωπικών πλάνων ανάπτυξης του καθενός μας.

Υπάρχουν όμως 2 εβδομάδες κάθε χρόνο, αποκλειστικά αφιερωμένες πανευρωπαϊκά στην εκπαίδευση, με διάθεση και στόχο να παρέχουμε βιωματικά workshops και pure classroom trainings για ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους. Η κάθε εβδομάδα είναι θεματική, συνήθως σχετίζεται με τις εκάστοτε στρατηγικές προτεραιότητες και Big Bets της εταιρείας μας, και σχεδιάζεται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου τοπικά. Το πρώτο Growing Here του 2014 ήταν αφιερωμένο στα «Powerful Conversations» και το δεύτερο θα είναι στο «Being at my Best». Κάθε εργαζόμενος επιλέγει workshops από τα προτεινόμενα προγράμματα. Το 2013 μετρήσαμε 650 συμμετοχές με συνολικά 43 προγράμματα. Τα Growing Here Weeks, δεν είναι μια ακόμα εκπαίδευση είναι ένα πραγματικό Learning Fest! Η εκπαίδευση μας βοηθάει να ξεδιπλώσουμε τα ταλέντα μας, συμβάλλει καθοριστικά στην εξέλιξή μας, μας επιτρέπει να τολμήσουμε, να ονειρευτούμε διαφορετικά και τελικά να πετύχουμε τους στόχους μας! Dream it, Live it, Run it, αυτή είναι η κουλτούρα μας, αυτή είναι η μαγεία μας!

Νάντια Καρμίρη, HR Assistant
Προϋπόθεση για να προσελκύσουμε ταλέντα, αλλά και για να διατηρήσουμε μια επιτυχημένη συνεργασία, αποτελεί και το κατάλληλο πακέτο αμοιβών και παροχών. Στο επίκεντρο της προσέγγισης μας βρίσκεται η επιθυμία μας να είμαστε ανταγωνιστικοί σε οτιδήποτε προσφέρουμε, να κινητοποιούμε τους ανθρώπους να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και τελικά να επιτυγχάνουμε τους στρατηγικούς μας στόχους. Οι παροχές μας καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ικανοποιώντας όλους τους εργαζομένους μας, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζουν την επίτευξη μιας ισορροπημένης εργασιακής και προσωπικής ζωής. Δομούμε την οργάνωσή μας με βάση το business model, αξιολογούμε τις θέσεις με grading system, συγκρινόμαστε τακτικά με το peer group μας για αμοιβές και παροχές, έχουμε ενιαίο σύστημα αξιολόγησης της απόδοσης, και βάσει αυτής παρέχουμε αμοιβές, bonus στελεχών και πωλήσεων. Αυτή η συστημική μας προσέγγιση με τη σωστή επικοινωνία και τα ειδικά προγράμματα αναγνώρισης εξασφαλίζουν την αξιοκρατία και συμβάλλουν στην προώθηση της εταιρικής μας κουλτούρας και των αξιών μας.

Σοφία Ζαβιτσάνου, C&B Payroll & Employee Services Coordinator
Πολλά χρόνια, πολλοί διαφορετικοί ρόλοι, ένα πλούσιο ταξίδι γεμάτο εμπειρίες. Στο σημερινό μου ρόλο προετοιμάζω τη μισθοδοσία, προκειμένου να διεκπεραιωθεί έγκαιρα από τους συνεργάτες μας και διασφαλίζω την ορθότητα της. Η συμβολή μου στη δημιουργία πεποίθησης των συναδέλφων ότι εργάζονται στο καλύτερο εργασιακό περιβάλλον είναι η δική μου μαγική στιγμή. Αισθάνομαι ευθύνη, ως θεματοφύλακας των σχέσεων μας με τους αρμόδιους δημόσιους φορείς και εγγυητής της καλύτερης στιγμής, της πληρωμής μας!

Χαρά Χατζηροδιά, EE Relations, HR Compliance & Facility Management Coordinator
Στην εταιρεία μου έχω ζήσει πολλές δυνατές στιγμές, πολλές αλλαγές, πολλές διακρίσεις, πολλές προκλήσεις και πάρα πολλές χαρές. Αν όμως πρέπει να ξεχωρίσω κάτι, θα έλεγα ότι για μένα η Mondelez είναι η μαγεία του να ξεκινάμε τη μέρα μας στο γραφείο μαζί, με μια κούπα Jacobs, με αστείρευτο χιούμορ και αδιάκοπα πειράγματα αλλά και με απίστευτο πάθος για νίκες, με θετική ενέργεια για νέες προκλήσεις, μέσα από ομαδική προσπάθεια, έμπρακτο ενδιαφέρον και σεβασμό ο ένας για τον άλλο. Μια μαγική στιγμή πρέπει να περιγράψω… κι αναρωτιέμαι πραγματικά, τι να πρωτοπώ; Λέω να μιλήσω για το JOY, που εκτός από το όνομά μου, με χαρακτηρίζει απ’ ότι λένε, και συνεπώς η σχέση μας είναι καρμική!

Το JOY είναι πρωταγωνιστής σε κάθε ενέργεια μας, είναι σύμμαχός μας στις επικοινωνίες, συνεργάτης στις εκδηλώσεις μας και διαπνέει το χώρο εργασίας μας. Το JOY είναι τρόπος και μέσο. Φωτογράφηση με πολύ γέλιο μέσα σε γιγάντια JOY γράμματα, JOY zone caf στη Reception μας, Post for JOY: εταιρικό Blog, JOY Ice cream Happy Hour, JOY Breakfast, JOY Easter creations, JOY Bake a Christmas wish, JOY Σενάριο στα μέτρα μας από τους πρωταγωνιστές του «Κάψε το Σενάριο», JOY casual & early Friday, JOY Fit & Fun program, JOY Grab your fruit days, JOY videos, και η JOY λίστα δεν έχει τελειωμό! Για ανθρώπους με ταλέντο, με δεξιότητες και ικανότητες, με υψηλό επαγγελματισμό η «μαγική μας ιδιότητα» είναι μεταβατική και απλή: Mondelez= JOY και JOY= SMILES τότε MONDELEZ= SMILES και πολλά χαμόγελα σημαίνουν θετική σκέψη!

Ανδρέας Λιάκος, HR Director, Greece
Η μαγεία μας είναι η Δημιουργία Καλής Τύχης: η συλλογική προετοιμασία νέων συνθηκών για την ευκαιρία, άμεσα και με θετική σκέψη. Η ευκαιρία δεν έχει σχέση με την τύχη και τις συμπτώσεις- υπάρχει παντού και πάντα, ακόμα και σε αυτό που αρχικά φαντάζει ως απειλή. Αισθάνομαι περήφανος γιατί με αυτή την ομάδα, μπορούμε να ονειρευόμαστε, με το δικό μας τρόπο, και να καταφέρνουμε να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα! Δεν είναι όμως μόνο το αίσθημα της υπερηφάνειας για την κατάκτηση της πρώτης θέσης! Είναι και το αίσθημα της καλής τύχης που νιώθουμε όλοι μας. Μιας καλής τύχης που μας συντροφεύει συνεχώς σε όλο το ταξίδι.

Η Καλή Τύχη έγινε η επιλογή όλων των ανθρώπων της εταιρείας. Εμείς στη Mondelez Ελλάδος ονειρευτήκαμε το μέλλον μας και το κυνηγήσαμε με πάθος. Είμαστε μια ομάδα που κατάφερε μέσα σε χρόνο ρεκόρ να γίνει μια ενιαία δυνατή εταιρεία. Επαναπροσδιορίσαμε συλλογικά τις αρχές και την κουλτούρα μας, πετύχαμε 3 συνεχόμενες χρονιές ανάπτυξης εν μέσω οικονομικής κρίσης, και διακριθήκαμε για το άριστο εργασιακό περιβάλλον! Το οραματιστήκαμε και το καταφέραμε, αντιμετωπίζοντας τις εκάστοτε νέες προκλήσεις, προκλήσεις που πολλές φορές θέταμε οι ίδιοι! Εμείς, με ανθρώπους που τολμούν να ονειρευτούν διαφορετικά, με ανθρώπους γεμάτους πάθος, με δέσμευση και πίστη στο όραμα που οι ίδιοι θέσαμε και με χαμόγελο, δεν αφήσαμε τίποτα στη τύχη του… και δεν πρόκειται να αφήσουμε ούτε στο μέλλον!