Με κεντρικό θέμα «Τι Γεύση έχει το Μέλλον. Ηγεσία με το βλέμμα στο αύριο» πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Μαΐου, το 29ο Συνέδριο Ηγεσίας της ΕΑΣΕ, με την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκοπίου Παυλοπούλου.

Το συνέδριο προσέλκυσε περισσότερους από 500 συνέδρους, σε ένα διερευνητικό, διδακτικό διήμερο στο Grand Resort Lagonissi, που επεφύλασσε και διασκεδαστικές εκπλήξεις στους συνέδρους. Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου έκανε ο Πρόεδρος της ΕΑΣΕ, Βασίλης Ραμπάτ, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα χαρακτηριστικά του επιτυχημένου ηγέτη της ψηφιακής εποχής ο οποίος θα πρέπει να είναι ο πρώτος που υιοθετεί τις νέες ψηφιακές τάσεις και τη συνεχή μάθηση, να μην ξεχνά ποτέ τις αξίες του, να μπορεί να εμπνέει τους άλλους, να προωθεί τη δημιουργικότητα.

«Ο επιτυχημένος ηγέτης του αύριο θα πρέπει να μπορεί να προσελκύει και να κρατάει δίπλα του τα κατάλληλα ταλέντα. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν βασίζεται στην τεχνολογία. Βασίζεται στους ανθρώπους» υπογράμμισε ο ίδιος. Από την πλευρά του, ο Jonas Ridderstrale, ένας από τους σημαντικότερους επιχειρηματικούς στοχαστές και ομιλητές στον κόσμο, καθώς συγκαταλέγεται στους Global Top 30 Management Guru, κατέχοντας την 23η θέση παγκοσμίως και 5η στην Ευρώπη αναφέρθηκε στη «δημιουργική καταστροφή», η οποία μας φέρνει πιο κοντά στο μέλλον και προκαλείται από τους ψηφιακούς παίχτες που αλλάζουν γρήγορα από αγορά σε αγορά.

Τόνισε ότι οι ζωές των στελεχών αλλάζουν και οι καινούριοι κύκλοι οικογενειακής ζωής επιφέρουν καινοτομίες. Επιπλέον, έθεσε αρκετά ερωτήματα προς το κοινό και ανέλυσε ζητήματα που έχουν σχέση με το τι σημαίνει δημιουργική καινοτομία, πώς μαθαίνεται και ποια η σχέση της με την επιτυχία, το ρίσκο και τον ανταγωνισμό στη διοίκηση. Σημειώνεται ότι τον συντονισμό του συνεδρίου είχε ο Χαρίδημος Τσούκας, Επιστημονικός Σύμβουλος της ΕΑΣΕ και καθηγητής στα πανεπιστήμια Κύπρου και Warwick.