Το περιεχόμενο του 4ου Microsoft Summit, το οποίο εστιάζει φέτος στην Τεχνητή Νοημοσύνη, παρουσιάσθηκε από την Microsoft σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου.

Όπως ανέφερε ο Βαγγέλης Μόρφης, Διευθυντής Marketing & Operations της Microsoft για Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα, το 2019 είναι η χρονιά του ΑΙ για τη Microsoft στην Ελλάδα και μίλησε για τα projects που πραγματοποιούνται σε τοπικό επίπεδο, σε μία προσπάθεια ενσωμάτωσης του ΑΙ στη χώρα. Μέρος της προσπάθειας αποτελεί το «ΑΙ Innovator’s Hub», ένας χώρος που την ημέρα του Summit θα φιλοξενήσει έκθεση από 14 ελληνικές εταιρείες – Microsoft partners – που αναπτύσσουν ήδη λύσεις AI στην Ελλάδα.

Μεταξύ των ομιλητών είναι, ο θρυλικός σκακιστής Garry Kasparov, o Dr. Nicholas Christakis, ο οποίος θα εστιάσει στη σχέση κοινωνικών δικτύων και ΑΙ, o τυφλός developer της Microsoft, Saqib Shaikh, ο βραβευμένος με Emmy Sean Alexander, Microsoft Principal Director, Microsoft AI, Microsoft Corp, κ.α. Το συνέδριο θα ανοίξει η CEO της Microsoft για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Πέγκυ Αντωνάκου, η οποία θα εστιάσει στην ευκαιρία που ανοίγει το ΑΙ για την Ελλάδα σήμερα.

Επίσης, το συνέδριο αναμένεται να φιλοξενήσει την πρώτη παρουσίαση έρευνας που διενήργησε η Accenture σε συνεργασία με τη Microsoft Hellas, για τον τρόπο που αντιλαμβάνονται πολίτες και οργανισμοί στην Ελλάδα το ΑΙ, το βαθμό ετοιμότητας της ελληνικής κοινωνίας και των επιχειρήσεων να το υιοθετήσουν, την οικονομική επίπτωση της έγκαιρης υιοθέτησης, αλλά και τρόπους ώστε η ελληνική κοινωνία και οικονομία να επωφεληθούν από τις παγκόσμιες τεχνολογικές εξελίξεις.