Περίπου στα 1.025 ευρώ καθαρά διαμορφώνεται ο μέσος μεικτός μισθός στις ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις για κάποιον που δεν έχει εμπειρία στον κλάδο του engineering, σύμφωνα με τη μελέτη της Venture Capital, με δείγμα 40 εταιρείες διαφορετικού μεγέθους και ωριμότητας, οι οποίες απασχολούν περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους. H ειδικότητα του software architect βρίσκεται ψηλά στη λίστα, με μέσες ετήσιες απολαβές τα 58.800 ευρώ, ενώ περιζήτητοι είναι και οι μηχανικοί που ασχολούνται με τη Μηχανική Μάθηση, με μηνιαίο μισθό στα 4.445 ευρώ.

Επιπρόσθετα, βάσει της μελέτης, οι απολαβές των περισσότερων ώριμων individual contributors (professional level) συνεχίζουν να συγκλίνουν με εκείνες των managerial (management level) ρόλων. Σε δεξιότητες σχετικές με Data και Engineering, η σύγκλιση αυτή έχει ήδη επιτευχθεί, ενώ σε ρόλους DevOps υπάρχει σημαντική άνοδος από 3.000 ευρώ έως 10.000 ευρώ ετησίως. Επιπλέον, σε ρόλους Machine Learning (Prin-cipal, Advanced) παρατηρείται άνοδος από 1.500 έως 2.000 ευρώ ετησίως, ενώ σε ρόλους (Quality Assurance) περίπου 3.000 ευρώ ετησίως (σε Entry) και 4.000 ευρώ σε θέσεις Manager αντίστοιχα.

Επίσης, το 99% των θέσεων εργασίας που καταγράφονται στην μελέτη απασχολείται είτε εξ αποστάσεως (13%), είτε υβριδικά (86%). Ως προς τις πιο δημοφιλείς παροχές που προσφέρουν οι ελληνικές start ups, πρώτη με ποσοστό 81% έρχεται η ιδιωτική ασφάλεια υγείας και ακολουθούν η ασφάλεια ζωής, η υποστήριξη της σωματικής και της ψυχικής υγείας, επιπλέον ημέρες άδειας, επιπλέον ημέρες άδειας μητρότητας και πατρότητας κ.ά. Τέλος, το 22% των εργαζομένων λαμβάνει εταιρικά μερίδια (μετοχές) ως παροχή για την εργασία του, ποσοστό που αυξάνεται έως και 40% για εργαζόμενους στον κλάδο της τεχνολογίας (engineering, data, product), ενώ ιδιαίτερα διαδεδομένη ως παροχή είναι στα υψηλόβαθμα στελέχη, με το 69% να λαμβάνει stock options.