«Σχεδιάζουμε με τεχνικές σχολές της χώρας προγράμματα κατάρτισης για νέους που θέλουν να δουλέψουν στη σύγχρονη βιομηχανία, προσφέροντας τους θεωρητική αλλά και πρακτική εκπαίδευση στο πεδίο, με σκοπό να τους εμπνεύσουμε και να τους βοηθήσουμε να ενταχθούν στο χώρο της βιομηχανίας. Τους ενδυναμώνουμε με γνώση, και εμπλουτίζουμε την εμπειρία τους». Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο Παύλος Σεπετάς, Operations & Tech Manager της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεως (Βίκος) κατά την παρουσίαση του νέου οδικού χάρτη 5ετίας που αφορά στο στρατηγικό πλάνο της εταιρείας, με επίκεντρο τις μεγάλες επενδύσεις που ετοιμάζει για το άμεσο μέλλον.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάγκη στήριξης της τοπικής κοινωνίας και των ανθρώπων που θέλουν να εργαστούν και να ζήσουν στην περιοχή των Ιωαννίνων. Όπως αποκάλυψε μάλιστα, αιτήσεις για θέσεις εργασίας υπάρχουν ακόμη και από την Αθήνα. «Έχουμε επιτύχει επιτυχώς 85% μετάβαση σε υποδομές cloud σε όλα τα τμήματα της εταιρείας, σε συνεργασία ως στρατηγικοί partners με τη Microsoft και την Amazon Web Services αλλά και άλλους σημαντικούς παρόχους. Αυτή η στρατηγική επιλογή φυσικά έρχεται και ενισχύει ακόμα περισσότερο την ευελιξία, το γρήγορο διαμοιρασμό της πληροφορίας, τη γρήγορη επεκτασιμότητα, την καινοτομία και φυσικά, το πιο σημαντικό, την κυβερνοασφάλεια και το business continuity του οργανισμού».

Ο Π. Σεπετάς σημείωσε πως η εταιρεία έχει ήδη εντάξει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης σε ορισμένα τμήματα της εταιρείας, ενώ ήδη «τρέχουν» σημαντικές επενδύσεις σε νέες υποδομές και νέες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων τεχνολογιών IoT-Βιομηχανίας 4.0 στον τομέα της παραγωγής και της αποθήκευσης.