Βραβεύτηκαν στις 29 Απριλίου οι 20 εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας «BEST WORKPLACES HELLAS 2009», σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Great Place to Work® Institute Hellas στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Τα βραβεία παρέδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Ανάπτυξης, η Φάνη Πάλλη Πετραλιά, Υπουργός Απασχόλησης και ο Κωνσταντίνος Μίχαλος Πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

O Κ. Χατζηδάκης στην ομιλία του τόνισε: «Υπάρχουν επιχειρήσεις με καλά οικονομικά αποτελέσματα που καμιά φορά έχουν καλό εργασιακό περιβάλλον, όμως επιχειρήσεις με πολύ καλό εργασιακό περιβάλλον έχουν πάντα πολύ καλά οικονομικά αποτελέσματα. Αυτή η βράβευση είναι ένα μήνυμα να ακολουθήσουν και άλλες επιχειρήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.»

Η .Φ. Πάλλη Πετραλιά ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Η κρίση απέδειξε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι οι επιχειρηματικές δραστηριότητες οφείλουν να μην αποξενώνονται από τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων. Το τίμημα της οικονομικής απληστίας και της πρακτικής που υποτάσσει τα πάντα στο αλόγιστο κέρδος, θεωρώ πως το πληρώνουμε τώρα και αυτό το τίμημα είναι μεγάλο.»

Εκτός από στελέχη των εταιρειών, τα βραβεία παρέλαβαν και εκπρόσωποι των εργαζομένων. Οι 20 εταιρείες που βραβεύθηκαν φέτος θέτουν αυτόματα υποψηφιότητα για τη λίστα των 100 εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ευρώπη, οι οποίες θα βραβευθούν στις 20 Μαΐου, στην Αυστρία.

«Σίγουρα καμία εταιρεία δεν είναι τέλεια και οι καλύτερες επιχειρήσεις ακόμα, έχουν βήματα να κάνουν για να βελτιώσουν περισσότερο το εργασιακό τους περιβάλλον. Εν τούτοις οφείλουμε να προβάλουμε, να χειροκροτήσουμε και να επιβραβεύσουμε τις προσπάθειες, τις πρακτικές και τις πολιτικές αυτών των εταιρειών απέναντι στον παράγοντα άνθρωπο και να προσπαθήσουμε να τις κάνουμε φωτεινό παράδειγμα για όλες τις εταιρείες της χώρας μας.» δήλωσε ο Δημήτρης Γκανούδης, Γενικός Διευθυντής του Great Place to Work® Institute Hellas.