Τη Δευτέρα 11 Απριλίου δόθηκαν τα βραβεία Best Workplaces 2011, στις 20 εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα.

Τα βραβεία παρέδωσαν κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής, η Λούκα Κατσέλη, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο Παναγιώτης Ρήγας, Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, η Άννα Νταλάρα, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο Κωστής Χατζηδάκης, Επικεφαλής Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας, ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, καθώς και άλλοι διακεκριμένοι φορείς.

Η αξιολόγηση των εταιρειών γίνεται βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας Best Workplaces η οποία διεξάγεται ετησίως από το Great Place to Work® Institute Hellas σε συνεργασία με το ALBA Graduate Business School.

Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Great Place to Work® Institute Hellas, Δημήτρης Γ. Μαύρος δήλωσε: «Αυτό που κάνει μια εταιρεία να έχει άριστο εργασιακό περιβάλλον είναι η Εμπιστοσύνη μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων. Oι εργαζόμενοι εμπιστεύονται τους ανθρώπους για τους οποίους εργάζονται, είναι υπερήφανοι για αυτό που κάνουν, και απολαμβάνουν τη συντροφιά και τη συνεργασία των συναδέλφων τους. Στις εταιρείες που βραβεύτηκαν ως Best Workplaces 2011 οι αποστάσεις μεταξύ διοίκησης και εργατικού προσωπικού εξασθενούν.

Ο εργασιακός χώρος γίνεται μια κοινότητα. Οι εργαζόμενοι νιώθουν υπερηφάνεια για τη δουλειά τους, την ομάδα τους, την εταιρεία τους. Θέλουν να συνεχίσουν εκεί την καριέρα τους. Τέλος, οι εταιρείες που διακρίνονται στο διαγωνισμό, έχουν συνολικά καλύτερες μακροχρόνιες οικονομικές επιδόσεις από τους ανταγωνιστές τους». Στην έρευνα Best Workplaces οι εταιρείες που διακρίνονται, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους:

  • 10 εταιρείες με περισσότερους από 250 εργαζόμενους
  • 10 εταιρείες με 50 έως 250 εργαζόμενους

Στη φετινή έρευνα συμμετείχαν 42 εταιρείες από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων. Η μοναδικότητα της έρευνας Best Workplaces είναι ότι η αξιολόγηση των εταιρειών στηρίζεται κατά τα δύο τρίτα στις απαντήσεις των εργαζομένων. Το υπόλοιπο ένα τρίτον αφορά τις πρακτικές των εταιρειών.