Κάθε βραβείο αποτελεί μία τιμητική διάκριση και αναγνώριση αριστείας σε έναν τομέα, πρακτική ή προσπάθεια που καταβλήθηκαν για ένα συγκεκριμένο σκοπό.

Τείνει να λαμβάνει ιδιαίτερη σημασία όταν διασφαλίζεται η εγκυρότητα της διαδικασίας αξιολόγησης και φυσικά όταν η επιβράβευση προέρχεται από σημαντικούς «κριτές». Αρκετοί είναι όσοι υποστηρίζουν ότι το πιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο μας εταιρείας είναι το ανθρώπινο δυναμικό της. Τα στελέχη που ενστερνίζονται το σκοπό της και συμβάλλουν ενεργά στη βιώσιμη παρουσία της, αποτελώντας αρκετές φορές το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα. Εκτός όμως από συνεργάτες και συνοδοιπόρους αποτελούν και τον πιο δύσκολο αλλά και αξιόπιστο κριτή της.

Την Τρίτη 29 Απριλίου βρέθηκα στην τελετή απονομής των βραβείων Best Workplaces 2014. Είκοσι τέσσερις εταιρείες ξεχώρισαν και βραβεύτηκαν για το εργασιακό τους περιβάλλον στην Ελλάδα μέσα από μία διαδικασία αξιολόγησης, το αποτέλεσμα της οποίας διαμορφώνεται, στο μεγαλύτερο μέρος της, από την άποψη εργαζομένων. Ανθρωποκεντρικές πρακτικές και προγράμματα ήταν τα στοιχεία αυτά που επέδειξαν οι συγκεκριμένες εταιρείες, και τα οποία τις οδήγησαν στη διάκριση αυτήν.

Στις 4 Ιουλίου, τα τμήματα Ανθρώπινου Δυναμικού θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν και να μοιραστούν μαζί μας τις επιτυχημένες πρακτικές τους με επίκεντρο τον άνθρωπο. To HR in Action μετά την αξιοσημείωτη επιτυχία της περσινής διοργάνωσης επιστρέφει για μία ακόμη χρονιά, σε μία συνάντηση γιορτή για τον κλάδο. Ήδη, οι πρώτοι μας ομιλητές επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους! Εσείς, λοιπόν, τι πρακτική θα μας παρουσιάσετε; 

Περιμένω τις προτάσεις σας στο [email protected]