7.000 άτομα πεθαίνουν κάθε χρόνο στη Μ. Βρετανία από καρκίνο που δημιουργήθηκε εξαιτίας των συνθηκών εργασίας, την ώρα που 3.000 άτομα χάνουν τη ζωή τους σε αυτοκινητιστικά δυστυχήματα και 240 σε εργατικά ατυχήματα, σύμφωνα με έκθεση του Society of Occupational Medicine.

Η οργάνωση αναφέρει, ότι πολλές από αυτές τις ζωές, θα μπορούσαν να είχαν σωθεί αν οι εργοδότες ήταν περισσότερο ευαισθητοποιημένοι σχετικά με τις συνθήκες που προκαλούν καρκίνο. Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι στη Μ. Βρετανία βρίσκονται εκτεθειμένοι σε τέτοιες ουσίες στην εργασία και το Society of Occupational Medicine καλεί τους εργοδότες να τις προσδιορίζουν και να ελαχιστοποιούν την έκθεση των εργαζομένων σε αυτές τις συνθήκες. Η συγκεκριμένη έκθεση δείχνει ότι σε πολλές περιπτώσεις εργάτες, ζωγράφοι, διακοσμητές και άλλοι, εκτίθενται σε πετρέλαια και εκπομπές καυσαερίων, έχοντας άγνοια του κινδύνου και ελάχιστοι έλεγχοι έχουν τεθεί σε εφαρμογή.

Ο Tony Stevens, πρόεδρος του Society of Occupational Medicine δήλωσε: «υπάρχει κοινωνική ανισότητα στον κίνδυνο για πρόκληση καρκίνου που σχετίζεται με την εργασία, ο οποίος συγκεντρώνεται στους εργαζόμενους σε χειρωνακτικές εργασίες και στις χαμηλότερες βαθμίδες απασχόλησης. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί από τους κλάδους με εργαζόμενους εκτεθειμένους σε κίνδυνο δεν έχουν πρόσβαση σε συμβουλευτική υγείας».

Πηγή: hrmagazine.co.uk